Laporta "raspalio", teme - Mesi, Salah, Haland, Mbape, Levandovski i dva potvrđena pojačanja!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.03.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Predsednik Barse ima reč.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Đoan Laporta je dao jedan od najvećih intervjua u poslednje vreme u kom se dotakao svih bitnih tema  za navijače Barselone. 

Laporta je govorio o glasinama da bi nesrećni Leo Mesi mogao da napusti Pariz i da se vrati u Barselonu.

"Ovo je kuća Lea Mesija. Voleo bih da on otvori novi "Kamp Nou" nakon rekonstrukcije. Ipak, nismo u kontaktu s Leom i to je normalno. On je u Parizu i neočekivano je napustio Barselonu. Jednostavno nisam mogao da ugrozim ovu instituciju. Nije mi bilo lako, želeo sam da su se neke stvari razvile drugačije, ali napravio sam ono što sam morao. Nisam dobio poruku od Lea ili nekog iz njegovog okruženja. Istina je da mi ne razmišljamo o njegovom povratku. Gradimo mladu ekipu uz iskusne igrače. Naravno, Leo ostaje Leo, on je najbolji na svetu, ali to nam nije u planu", rekao je Laporta. 

On je potvrdio da je Barsa već završila dva transfera za narednu sezonu, a iako nije imenovao, zna se da su to Andreas Kristensen i Frenk Kesi. 

"Mogu da potvrdim da smo već dogovorili transfer jednog defanzivca i jednog veznjaka. Posao je gotov, ali ne mogu da otkrivam njihova imena", dodao je Laporta, a onda se osvrnuo i na dva najvažnija produžetka saradnje sa Gavijem i Arauhom.

"Kao što sam već rekao, pregovori o produženju Gavijevog i Arauhovog ugovora odlično napreduju. Mateu Alemani i Đordi Krojf rade dobar posao. Gavi i Arauho su dva ključna igrača za naš sportski projekat i obojica su rekli da žele da ostanu. Logično je da ćemo postići dogovor, jer i mi želimo da ostanu još dugi niz godina", rekao je Laporta. 

Za razliku od njih, situacija sa Osmanom Dembeleom i Serhijem Robertom je potpuno drugačija.

"Što se tiče Osmana Dembelea, reći ću istu stvar kao i za Serhija Roberta - mi smo svoju ponudu poslali pre nekoliko meseci, ali su obojica odbila. Iskreno, nije mi jasno zašto je Serhi odbio novi ugovor na početku sezone. On se sada oporavlja od povrede i to dodatno komplikuje stvari. Ako Osman želi da ostane, mora da prihvati naše uslove. Njegov menadžer je opasan, čovek je prepun iznenađenja i zbog njega se sve zakomplikovalo", naglasio je Laporta.  

Uvek su vruće teme Kilijan Mbape i Erling Haland, koji su definitivno precrtani kao Barsina moguća pojačanja. Za Mbapea se znalo da sanja Real Madrid, dok je postojala nada da će  Haland izabrati Barsu.

"Želim da dovodimo samo one igrače koji pokažu veliku želju da se pridruži Barseloni. Do sada, nijedan od njih dvojice mi to nije pokazao. Međutim, ono što nam jesu pokazali jesu njihovi finansijski zahtevi, na koje mi ne bismo pristali ni u ludilu", kaže Laporta. 

Inače, admiralbet.rs daje odličnu kvotu - 3,00 da Levandovski večeras postiže pogodak protiv Švedske i vodi Poljake na SP!

Za kraj, kao alternative pominju se Mohamed Salah, Robert Levandovski, ali i Lidsov Rafinja.

"Robert Levandovski i Mohamed Salah su dve fudbalske megazvezde. Kruže glasine da bi oni mogli da napuste svoje trenutne klubove i mediji su odmah počeli da ih povezuju s nama. Mislim da to dovoljno govori o Barsi. Međutim, neću vam otkrivati na čemu radimo. Svi igrači žele da igraju za Barselonu, ali ja nemam nameru da potvrđujem ili da negiram glasine. Imamo jako pozitivne izveštaje o Rafinji, njegov agent je Deko i on radi odličan posao, videćemo. Što se tiče ostanka Adame Traorea, mi bismo voleli da ostane i mislim da bi trampa za Trinkaa bio odličan posao za sve", zaključio je Laporta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke