Laporta se raspričao o Mesiju, Kumanu, Ćaviju ... Šta će odlučiti?

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.05.2021.
12:38
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Barse pred medijima.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta održao je konferenciju za medije na kojoj je otkrio planove koje klub ima u bliskoj budućnosti.

Nakon neubedljive sezone, u kojoj jesu bili umešani u borbu za titulu, ali sa nedovoljno konkretnosti, pitanje svih pitanja jeste ko će voditi Katalonce od ovog leta.

Ronald Kuman je imao težak zadatak da sa raštimovanom Barsom napravi uspeh. Nije uspeo, uteha im je Kup kralja i klupa mu se u ovom trenutku drma.

"Kuman ima ugovor na još godinu dana i ja želim da mu dam neophodan mir. Razgovaraćemo naredne sedmice ponovo i onda doneti konačnu odluku", kazao je Laporta i nadovezao se na pitanje novinara o eventualnom dolasku Ćavija Ernandeza:

"Ćavi u Barsi? Moramo da poštujemo Kumana koji, kako sam rekao, ima ugovor. Ne bih otpisivao Ronalda..."

Ono što je takođe aktuelno i, za navijače Barselone, još važnije jeste budućnost Lea Mesija. Pisali smo prethodnih dana da se "šuška" kako će Mesi potpisati ugovor na još dve godine sa Kataloncima, a potom se otisnuti u SAD, te nakon nekoliko sezona "preko bare" vratiti u Barselonu gde će imati funkciju u klubu.

"Pregovori u vezi sa novim ugovorm Lea Mesija teku dobro, ali ništa još nije gotovo. Nadamo se da će biti prihvaćeno od našeg igrača. Naša veza je veoma dobra, Mesi voli Barsu i naravno, mi želimo da on ostane", jasan je Laporta.

On se osvrnuo i na propali projekat Superlige Evrope.

"Kada smo se mi pridružili, projekat Superlige je već poodmakao. Rezervisali smo naše mesto. Za Barselonu je veoma važno da bude umešana. Barsa nikada neće stajati po strani kada se dešavaju nove stvari u svetskom fudbalu", istakao je on.

Takođe je kazao da finansijski, Barselona nije u dobroj situaciji, ali to očigledno ne utiče da "blaugrana" dovodi pojačanja, pa je tako najavio da će naredne sedmice već predstaviti neka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke