Laporta spremio Mesiju ponude koje ne može da odbije!

Autor: Milovan Longinov
utorak 11.05.2021.
15:09
Izvor: Sportske.net

Navijači Barse imaju razloga za optimizam...

EPA/XAVIER BERTRAL
EPA/XAVIER BERTRAL

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta spremio je ugovor će Lionel Mesi teško moći da odbije.

Pouzdani izvori iz Katalonije danas otkrivaju da su pregovori i zvanično počeli, a iako je Mesi poručio da neće odgovoriti na ponudu do kraja sezone, pozitivni signali dolaze sa obe strane pregovaračkog stola.

Mesi je pristao na znatno smanjenje primanja, još jednom je podvukao da mu je mnogo važnije da Barsa ima tim dostojan vrha evropskog fudbala. Laporta mu je ponudio smanjenje plate za 50%, do 2023. godine, ali bi dobio još jedan, trogodišnji ugovor do 2026.  godine po kom bi bio Barsin ambasador u SAD, gde Mesi želi da završi karijeru. U prevodu, Laporta je spreman da ispuni Mesiju sve želje - da mu pomogne da osvoji Ligu šampiona u naredne dve sezone, te da potom kao Barsin ambasador, takođe pod jakim ugovorom, ode i u SAD.

Od kako je Laporta imenovan za predsednika, Mesi je poručio svom ocu i agentu da stopira sve druge pregovore, jer su oko njega kružili PSŽ i Mančester Siti. Sada  se Siti povukao, PSŽ će pokušavati do samog kraja, ali trenutno je Mesi najbliži ostanku na "Kamp nou".

Mesi je poručio da želi još jednom da osvoji Ligu šampiona pre odlaska u SAD, pa je sada na Laporti da omogući pojačanja.

Prvo će sigurno biti Erik Garsija, danas je stigla informacija da će transfer biti ozvaničen odmah posle finala Lige šampiona i pre početka Evropskog prvenstva.

Čekaju se još i Haland, Aguero/Depaj, verovatno novi levi bek...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke