Laportina nova era u Barseloni, potpis vredan 340 miliona evra menja sve!?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 26.01.2022.
14:53
Izvor: Sportske.net

Da li je dovoljno za stvaranje moćnog tima?

@FCBarcelona/Twitter
@FCBarcelona/Twitter

Povezane vesti

Dolazak Đoana Laporte označio je početak nove ere u Barseloni zbog ogromnih finansijskih problema u kojima se klub našao pre njegovog povratka.

Ćavi nema mogućnosti da sastavi tim po svom ukusu, pa je Laporta rešio da pokrene veoma važno pitanje i udahne novi život "blaugrani".

Bacio se u potragu za novim sponzorom, a španski mediji pišu da su najzainteresovaniji muzička platforma Spotifaj i pokret Vegan Nation, pa je Barsa dugo bila u dilemi.

Vegan Nation nudi željenih 80 miliona evra po sezoni, dok je Spotifaj "istresao" na sto ponudu vrednu 340 miliona evra za pet godina, koju su čelnici kluba na kraju i prihvatili zbog procene da će Spotifaj omogućiti da Barsu poveže sa novim generacijama navijača kao globalno popularno ime.

Ono što ostaje jeste ponuda Polkadota koji će platiti 100 miliona evra kroz pet godina za sponzorstvo na rukavu, a to će omogućiti Barseloni novi priliv neophodnog novca u stvaranju novog moćnog tima.

Laporta i saradnici razmatraju i prodaju 49 procenata akcija "Barca Studios", produkcije koja stvara multimedijalni sadržaj za klupske potrebe.

U klubu računaju na dodatnih 100 miliona evra ukoliko se to dogodi, a taj novac bio bi preusmeren na dovođenje Erlinga Halanda kojim je Laporta opsednut praktično otkako je se vratio na Nou Kamp.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke