Laportino obećanje Mesiju, "borba do smrti" i plan A i plan B!

Autor: Milovan Longinov
petak 05.03.2021.
11:47
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta dao reč, da li će biti dovoljno?

EPA-EFE/Zipi
EPA-EFE/Zipi

Povezane vesti

Ako Đoan Laporta pobedi na izborima u Barseloni, učiniće sve da dovede Erlinga Halanda.

Ovu vest noćas je plasirao "El Čiringito" koji tvrdi da su se Laporta i Mesi sastali, da mu je predstavio svoj početni sportski projekat i obećao mu da će se boriti do smrti da dovede norveškog napadača.

Halanda juri cela Evropa, Mino Rajola je nedavno rekao  da 10 top klubova želi Norvežanina, ali Laporta ima keca u rukavu.

On je u odličnim odnosima sa Rajolom, mnogo boljim nego što je Florentino Perez, i Laporta želi da iskoristi tu kartu.

Laporta je svestan da samo igrači poput Halanda mogu da zadrže i Mesija u klubu i moraće da smisli način da inkasira minimum 100 miliona evra ako želi da ga dovede ovog leta.

Barselona je u finansijskom problemu, ali biće još u većem, i sportskom i ekonomskom, ako Leo Mesi ode zbog neuverljivog projekta.

Laporta ima i plan B, to je Serhio Aguero, koji će biti prelazno rešenje do leta 2022. godine kada će Halandu biti aktivirana otkupna klauzula na 75 miliona evra. 

Sve u svemu, Laporta ima plan, zna da je Mesiju neophodan saigrač koji donosi golove, poput Luisa Suareza i to mogu da budu Haland ili Aguero kao prelazno rešenje.

Izbori u Barseloni zakazani su u nedelju, 7. marta, a prema  brojnim anketama, Laporta  ima  najveće šanse da pobedi. 

On je najuspešniji predsednik u istoriji kluba, koji je vodio od 2003. do 2010. godine, tokom kojih je Barselona imala dve zlatne generacije, prva sa Ronaldinjom, Dekom i Etoom pod palicom Franka Rajkarda, a kasnije je Pep Gvardiola sa Mesijem, Ćavijem i Inijestom stvorio najbolji tim u istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke