Latinoamerički izlog - Brazil čeka “Derbi Paulista”!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.08.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Druga najveća utakmica južnoameričkog fudbala!

EPA-EFE/DIEGO PARES
EPA-EFE/DIEGO PARES

Povezane vesti

U centru pažnje u Južnoj Americi ovog vikenda biće bez sumnje, po mnogima najveći derbi brazilskog fudbala između Palmeirasa i Korintijansa. Pisali smo svojevremeno o rivalstvu koje se proteže daleko izvan fudbala, sukobi su postojali i dvadesetih, kada su u pitanju trofeji, broj navijača, ovo je prema raznim istraživanjima druga najveća utakmica u Latinskoj Americi iza, naravno, "Superklasika".

Zanimljivo da iako Palmeiras ima više pobeda (odigrana su neverovatna 374 meča) u šampionatu Paulista, Korintijans je slavio više puta. Ovi timovi su igrali u bukvalno svakom bitnom brazilskom takmičenju i dva puta u Kopa Libertadores.

Ali, to je istorija. Ono što je sadašnjost su mnogo veći uspesi Palmeirasa u ovoj deceniji. "Verdao" odnosno "Veliko Zeleno" je dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, sredinom nedelje su, kako smo pretpostavljali u prošlom broju uspeli su da posle iscrpljujuće borbe i penala eliminišu Atletiko Mineiro u derbiju i stignu do polufinala.

To znači da u Derbi Paulista ulaze umorni, ali i sa prvog mesta na tabeli. Najbliži pratilac je Korintijans sa šest bodova manje, ovo je jedna od poslednjih prilika da uhvate lidera koji je vezao pet bodova. Sezona Korintijansa je dosta čudna, silno su se pojačali, kupio ih je konzorcijum iza koga stoji Ronaldo. "Timao" je eliminisao Boku u osmini finala, ali je lako ispao od Flamenga i sada se okreće prvenstvu.

Crno-beli su u poslednjih par godina redovno izvlačili deblji kraj u sudarima sa Palmeirasom, imaju par povređenih igrača, teško je videti konačan ishod, i da li domaći navijači mogu da budu prevaga. Verovatno je mali broj golova najbolji izbor.

Videćemo još jedan derbi, Flamengo ohrabren plasmanom u polufinale Kopa Libertadores, dočekuje Skolarijev Atletiko Paranaense. Sigurno je da će biti mnogo vatre na "Marakani" kao i uvek kada gostuju timovi bivšeg brazilskog selektora, biće i mnogo teških startova, prljavih trikova, ali "rubro-negra" je bolja ekipa. Naime, Flamengo se podigao nakon lošeg starta i oni bi pobedom preskočili goste iz Koritibe na četvrtom mestu. Uz to "Uragani" se iz Argentine sa meča protiv Estudijantesa vraćaju tek u petak popodne, imaće malo vremena za odmor.

Gradski derbi između Seare i Fortaleze uvek privlači pažnju. Seara je ispala u brazilskom derbiju od Sao Paula u Kopa Sudamerikana, znate i sami da su ovi timovi slični po kvalitetu, Fortaleza je odmornija, ali imaju mnogo slabiju sezonu nego prošlu. Kada uzmete u obzir sve, (oba tima igraju na Kastelau) na kome će biti i gostujućih navijača, remi je verovatniji ishod nego pobeda Seare.

Ove sezone odlični Fluminense koji cilja plasman u Kopa Libertadores gostuje u Porto Alegreu protiv "Đavola" iz Internasionala i mogao bi da nastavi seriju nepobedivosti.

Kompletnu ponudu brazilskog šampionata u AdmiralBet kladionici možete videti OVDE.

Ako tražite golove, moglo bi ih biti na "Morumbiju", gde je sigurno da Red Bul Bragantino koji igra bolje u poslednje vreme može da zatrese mrežu tima koji trenira legendarni golman Rožerio Seni. Sao Paulo je u polufinalu Kopa Sudamerikana, pa će do kraja verovatno sve karte baciti na osvajanje trofeja (već su trijumfovali pre 10 godina u ovom takmičenju).

Kratko ćemo i u Argentinu.

Prošle nedelje je konačno zaustavljen lider Atletiko Tukuman, sada će probati da se rehabilituje protiv Sentral Kordobe, ali mi ostavljamo taj par po strani, mada će većina ljubitelja ove lige podržati "Tuku" na tiketima.

Kolon ne bi trebalo da izgubi od Arsenal Sarandija u Santa Feu, a malo golova je čini se dobar izbor.

River je favorit protiv Njuelsa koji su se strmoglavili na tabeli, a Boka će baš teško pobediti u Aveljanedi na stadionu "Peron". Fernando Gago je dobro spakovao tim Rasinga, popularna "Akademija" je ispustila samo četiri boda pred svojim navijačima. Nekoliko puta je prošla dupla šansa i malo golova protiv Boke, nekako nam se čini da je ovde remi prvi znak.

"Iks" je prvi znak i u duelu Platensea i Banfilda, ovi timovi su baš specijalisti za nerešene rezultate.

Kompletnu ponudu argentinskog šampionata na AdmiralBetu možete videti OVDE. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke