Latinski šokovi, Džejms Rodrigez plesao protiv Argentinaca, Brazil nastavio da se blamira!

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.09.2024.
06:31
Izvor: Sportske.net

Porazi divova...

EPA-EFE/Ricardo Maldonado Rozo
EPA-EFE/Ricardo Maldonado Rozo

Povezane vesti

Bez Lea Mesija je teško, ali će Argentina morati da se navikava. Najbolji igrač sveta će se vratiti u nacionalni tim za mečeve u oktobru. Argentina je bez svog lidera poražena u Barankilji od Kolumbije sa 2:1. Bio je to drugi poraz za "Albi-Seleste" u kvalifikacijama, Kolumbijci su im prišli na dva boda. Moskera je posle kornera Rodrigeza doneo prednost "Los Kafeterosima", Juventusovo najnovije pojačanje Niko Gonzales je poravnao, da bi Rodrigez iz penala doneo pobedu domaćima. Posle dugog pregledavanja VAR-a penal je dosuđen zbog prekršaja Enca Fernandeza. Rodrigez je tako sa asistencijom i golom postao junak. 

Veliki neuspeh je doživeo Brazil u Asunsionu. Četvrti poraz u pet mečeva za "Selesao", Paragvajci su se sada vratili u trku iako su dali svega dva gola u kvalifikacijama. Ovaj drugi je postigao Danijel Gomez, Mesijev saigrač iz Majamija. Taj pogodak, bomba sa ivice kaznenog prostora, je bio dovoljan za veliko slavlje "Gvaranija". 

Urugvaj je zaboravio da daje golove, drugi remi 0:0 u nizu, ovoga puta u Venecueli.

Ekvador je očekivano savladao Peru, odlučio je gol neuništivog veterana Enera Valensije. "Orlovi" su opet preskočili Brazil koji ih je pobedio za vikend. 

Čile tone, bodove iz Santjaga odnela je Bolivija, pa ni novi selektor Gareka, nije puno promenio. "La Roha" je sada pretposlednja, daleko od Mundijala, u narednom kolu u oktobru će igrati protiv Brazilaca.

Rezultati:

Kolumbija - Argentina 2:1
Paragvaj - Brazil 1:0
Ekvador - Peru 1:0
Čile - Bolivija 1:2
Venecuela - Urugvaj 0:0

Na tabeli Argentina ima 18 bodova, Kolumbija 16, Urugvaj 15, Ekvador 11, Brazil i Venecuela po 20, Paragvaj i Bolivija su sakupili po devet. Čile je pretposlednji sa pet, Peru ima tri.

Prvih šest idu direktno na SP, sedmi igra u interkontinentalnom baražu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke