Lautaro presudio Torinu, Roma praznih šaka protiv Parme!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.03.2021.
16:58
Izvor: Sportske.net

Inter upisao osmu uzastopnu pobedu u Seriji A, Roma nemoćna protiv ''davljenika''.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Torino je pružio dobar otpor na svom terenu, ali lider ipak nije dozvolio iznenađenje. Inter je u 27. kolu Serije A kao gost slavio sa 2:1 i upisao 20. trijumf u sezoni, za ''plus devet'' u odnosu na drugoplasirani Milan, uz meč više u odnosu na ''Rosonere''.

Inter je imao konstantnu inicijativu, mnogo duži posed lopte, ali je tek u nastavku uspeo da slomi otpor Torina, u čijem sastavu je ponovo nastupio i naš reprezentativni vezista Saša Lukić.

U 61. minutu Lukaku je uspeo da ispred kaznenog prostora dobije duel sa Lijankom Vojnovićem, prosledio je loptu napred za Lukakua, koga je u kaznenom prostoru oborio Armando Ico i za sudiju nije bilo dileme - penal za Inter. Lukaku je bio siguran izvođač jedanaestrerca - 0:1 od 62. minuta.

Posle primljenog gola, domaći su morali da krenu nešto angažovanije ka protivničkom golu i to im se isplatilo u 70. minutu meča. Prethodno su iznudili korner sa desne strane, a onda se stvorila velika gužva pred golom Handanovića, u kojoj se najbolje snašao Antonio Sanabrija, koji sa nekih šest-sedam metara iskosa sa desne strane pogađa mrežu i donosi izjednačenje Torinu - 1:1.

Fudbaleri Intera su protestovali, smatrajući da je prethodno napravljen prekršaj nad Barelom, ali po proceni arbitra sve je bilo čisto i Torino je iz prve prave prilike u nastavku stigao do izjednačenja.

Naravno, usledio je dodatni pritisak ''Neroazura'', koji u 85. minutu stižu do drugog gola i pobede. Lautaro je odlično reagovao na centaršut sa desne strane i udarcem glavom poslao loptu u levi ugao gola domaćih - 1:2.

Za to vreme u Parmi, domaći tim je savladao Romu rezultatom 2:0, pa je ''Vučica'' ostala na petom mstu na tabeli, sa dva boda manje od Atalante.

Već u devetom minutu meča odbrana Rimljana je kapitulirala, kada je Valentin Mihaila, posle centaršuta sa desne strane savladao golmana Lopeza.

Posle duge lopte upućene na polovinu Rimljana, defanzivci gostiju su očajno reagovali, loptu je prihvatio Gracijano Pele, koji se usrtremio u kazneni prostor, gde ga je sustigao i prekršajem zaustavio Ibanjez. Epilog - jedanaesterac za Parmu koji je precizno izveo Ernani i Parma je povela sa 2:0.

Do kraja, gosti nemoćni da bilo šta promene, Parma je zadržala dva gola prednosti i ostvarila veoma važan trijumf u borbi za opstanak.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke