Lazetić se predstavio Izraelcima pred borbu za trofej: "Mi Srbi znamo šta je ratno stanje..."

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 14.07.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

"Nadam da će sve uskoro biti dobro i da će se život nastaviti bez ikakvog problema​", rekao je novi trener Makabija.

FC Maccabi Tel Aviv
FC Maccabi Tel Aviv

Povezane vesti

Makabi iz Tel Aviva okončao je pripreme u Poljskoj gde je ostvario dve pobede i jedan remi bez primljenog gola pod vođstvom novog trenera Žarka Lazetića.

Ekipa se vratila u Izrael gde je čeka Superkup Izraela protiv imenjaka iz Petah Tikve, a srpski stručnjak se tim povodom na konferenciji za medije prvi put obratio tamošnjoj javnosti.

"Hvala na dobrodošlici, veoma sam uzbuđen što sam deo ovako velikog kluba. Moja filozofija je da pomognem igračima da pokažu sve od sebe, da igraju atraktivan fudbal i daju golove. Kada smo bez lopte, želim da je što pre vratimo u naš posed. To su neki segmenti na kojima radimo svakodnevno i nadam se da ćemo uskoro izgledati kako želim", rekao je Lazetić koji je tokom igračke karijere već igrao u Izraelu kada je nastupao za Hapoel Akru.

"Bio sam katastrofalan igrač, mnogo sam bolji kao trener nego što sam bio fudbaler - tu nema dileme. Velika mi je čast što sam ovde, imam veliki motiv i velika očekivanja. Moj tim i ja znamo gde smo i koliko su velika očekivanja navijača. Želim da damo sve od sebe. Pomoćiću igračima da pokažu svoje sposobnosti u potpunosti u svakoj utakmici", istakao je Lazetić.

Pre njega, ekipu su predvodila tri srpska trenera - Slaviša Jokanović, Vladimir Ivić i Mladen Krstajić.

"Razgovarao sam sa njima, rekli su mi mnogo toga dobrog o klubu. U današnje vreme je lako doći do informacija. Pričao sam sa mnogima koji su radili već ovde i dobio brojne preporuke. U razgovorima sa Benom Mensfordom, Džekom Angalidisom i Dominikom Prajsom osetili smo strast i zato smo moj tim i ja ovde. Čvrsto verujemo da možemo da uradimo nešto veliko", rekao je bivši trener TSC-a koji je potom rekao da ga ni situacija zbog rata u Izraelu nije odgovorila od ponude.

"Moja porodica će doći uskoro. Mi smo iz Srbije, znamo kako je tokom ratnog stanja. Mogu samo da kažem da se nadam da će sve uskoro biti dobro i da će se život nastaviti bez ikakvog problema".

Lazetić je iskazao želju da se u Tel Avivu zadrži duže od jedne sezone.

"Naravno da svaki trener ima želju da napreduje, ali ja samo razmišljam o Makabiju i kako da uspem sa njim. Koji god sam tim vodio, nisam se zadržao kraće od dve godine. Želim da ovde uspem i da budem deo slavne istorije ovog kluba", rekao je Žarko Lazetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke