Lazović delio asistencije, Verona šamare Konteovom Napoliju, "Zebretama" slađi bod u Bolonji!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 18.08.2024.
20:32
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.30, večeras su odigrane dve utakmice prvog kola italijanske Serije A.

EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA
EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Povezane vesti

Fudbaleri Verone priredili su iznenađenje na domaćem terenu pošto su prilično lako savladali ekipu Napolija rezultatom 3:0.

Domaćin je ostvario prilično neočekivano ubedljiv trijumf, a ogromnu ulogu u njemu imao je srpski internacionalac Darko Lazović koji se sa dve asistencije bio možda i ključna figura u timu Paola Zanetija.

Puleni Antonija Kontea nisu se naigrali fudbala sve do kraja prvog poluvremena kada su gosti propustili dve velike prilike.

Prvo je Lobotka gađao pored gola, da bi nedugo zatim Kvarachelijin udarac unutar kaznenog prostora bio izblokiran u korner.

Upravo je Gruzina zadesio peh, pa je zbog povrede morao da napusti teren pre odlaska na odmor, a početkom drugog dela igre videli smo i vodeći pogodak Verone.

Igrao se 50. minut kada je kapiten domaćih i srpski internacionalac Darko Lazović koji je probio po levoj strani i na sjajan način spoljnim delom stopala asistirao strelcu Roči Livramentu.

Uzvratio je Napoli preko Angise koji je pogodio prečku, ali je kazna za promašaj usledila u 75. minutu kada je Danijel Moskera udvostručio prednost Verone.

Konačan rezultat kao simbol neverovatno loše igre Napolija u drugom poluvremenu postavio je Moskera svojim drugim golom u četvrtom minutu nadoknade vremena posle nove asistencije Lazovića.

Fudbaleri Bolonje remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Udinezea rezultatom 1:1.

Domaćin je sa novim trenerom Vinćencom Italijanom ostavio sasvim pristojan utisak, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari trijumf na početku sezone.

Posle ne preterano zanimljivog prvog poluvremena, "rosoblu" je poveo u 57. minutu golom Rikarda Orsolinija sa penala.

Sudija Kaputi je u 68. minutu dosudio novi jedanaesterac, ovoga puta na drugoj strani.

Odgovornost je preuzeo Tovan čiji je udarac odbranio Skorupski, ali je Poljak bio nemoćan posle kornera već u sledećem napadu kada je pogodio Lautaro Đaneti.

U timu Udinezea večeras nije bilo Lazara Samardžića koji će uskoro postati novi fudbaler Atalante.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke