LE - Tadić u svom fazonu, magije na "Emiratima", ispali Napoli i Hofenhajm!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.02.2021.
20:56
Izvor: Sportske.net

Još jedna odlična rola Dušana Tadića, Arsenal prošao nakon velikog zaostatka. Pobede Moldea i Granade.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Ajaks je prošao u osminu finala pošto je savladao Lil u neizvesnim mečevima. 

Dobro je Dušan Tadić izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, na pravom mestu je bio Davi Klasen koji pogađa glavom za 1:0, nova asistencija se piše srpskom reprezentativcu i po svemu sudeći, novom kapitenu našeg nacionalnog tima. 

Lil je morao da zapne, tražili su dva gola do kraja utakmice, ali nije im išlo, iako su stvarali šanse. 

Imali su gosti posed, nekoliko dobrih akcija, stigli do gola preko Jazičija, trebao im je još jedan, a onda gol Neresa za siguran prolazak dalje. 

Arsenal je uspeo da prođe dalje u derbiju šesnaestine finala ovog takmičenja, savladana je Benfika ukupnim rezultatom 4:3. 

Fantastična akcija Arsenala, uglavnom je tekla po desnoj strani, usledila je sjajna lopta Sake, Obamejang izvodi maestralan lob, 1:0.

Još veću magiju videli smo u 43. minutu utakmice, tada je Benfika uspela da izjednači rezultat. Bio je faul na 25 metara od gola,Gonsalveš je izveo veličanstven slobodan udarac za izjednačenje

Sa rezultatom 1:1 bismo ušli u produžetke, ali kada su gosti stigli do još jednog gola, jasno je bilo da takav film nećemo gledati. 

Apsolutni krivac za ovaj gol bio je Dani Sebaljos koji je pokušao glavom da vrati loptu golmanu Lenu, ali je Rafa Silva presekao pas, dovoljno mu je bilo da bez mnogo problema postigne gol. Arsenalu su bila potrebna dva do kraja utakmice, a da ne primi niti jedan. 

Brzo se Arsenal vratio u igru, Kieran Tirni je odlično reagovao i postigao sjajan gol, igrao se 67. minut, domaći igrači su imali još nešto manje od pola sata da stignu do osmine finala. 

Uspeli su u tome, oprobani recept Saka i Obamejang, prvi je biciklicom izbacio protivnika, centrirao, a onda je Gabonac uspeo da sprovede loptu u mrežu za pobedu i plasman u osminu finala

Hofenhajm  je imao dobar rezultat iz prve utakmice protiv Moldea, ali nećemo ga gledati u osmini finala jer su gosti odneli pobedu. 

Strelac prvog gola bio je Uland-Andersen u 20. minutu utakmice, Hofenhajm je pokušavao na sve načine, praktično ih je jedan gol vodio u narednu fazu, ali ništa od toga, Molde je u osmini finala. Uspeli su gosti u poslednjim minutima meča još jednom da zatresu mrežu domaćina, učinio je to ponovo Uland-Andersen u 5. minutu nadoknade vremena. 

Poznato vam je već, Mijat Gaćinović je povređen i nije mogao da nastupi danas. 

Napoli je dočekao Granadu, poražen je bio u prvoj utakmici, a danas nisu uspeli da nadoknade zaostatak od 2:0 iz prvog meča. 

Dobro je počelo, golom Zjelinskog u 3. minutu, ali je Montoro izjednačio u 25. minutu meča. Napoliju je bilo potrebno da postigne tri gola do kraja utakmice, uspeli su samo jedan, i to preko Ruiza u 59. minutu. 

Dakle, još jedan velikan ostaje bez osmine finala. 

Ajaks - Lil 2:1, prvi meč 2:1

Arsenal - Benfika 3:2, prvi meč 1:1

Hofenhajm - Molde 0:2, prvi meč 3:3

Napoli - Granada 2:1, prvi meč 0:2

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke