LE - Junajted spektakularno "okrenuo" Barsu i izbacio je iz Evrope!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.02.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Dvomeč dostojan završnice Lige šampiona.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda izborili su plasman u osminu finala Lige Evrope, pošto su u spektakularnom dvomeču eliminisali Barselonu.

Izabranici Erika ten Haga večeras su pobedili na "Old Trafordu" sa 2:1 posle preokreta i idu dalje ukupnim rezultatom 4:3, nakon onih 2:2 u Barseloni pre sedam dana.

Oba duela bila su dostojna same završnice Lige šampiona. Večeras je Junajted zasluženo slavio i kada se sagleda svih 180 minuta realno je više pokazao, dok Barsi sada ostaje borba da vrati titulu u Španiji. 

Gosti su na poluvremenu vodili golom Levandovskog iz penala, a preokret su u nastavku režirali Brazilci Fred i Antoni. 

Domaćin je bolje počeo i imao je veliku šansu već u trećem minutu, kada je Ter Štegen sjajno zaustavio udarac Bruna Fernandeša.

Barsa, koja je bila oslabljena za Gavija i Pedrija, je negde od 15. minuta uspela da uspostavi ravnotežu i odmah je povela.

U 16. minutu je Bruno oborio u duelu Baldea, koji je izlazio iz kaznenog prostora, nije to bio prejak kontakt, ali je sudija Turpan bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

Dva minuta kasnije je sa 11 metara tukao Levandovski i pogodio za 0:1, mada je De Hea imao loptu na ruci i malo mu je nedostajalo da odbrani.

Katalonci su nakon toga zagospodarili u posedu, smirili su igru, "sakrili loptu" i čekali novu šansu. Dočekali su je u 45. minutu, kada se Kesi nakon greške De Hee našao u idealnoj poziciji, ali se ukazao Kazemiro i sjajnim blokom ga sprečio da udvostruči prednost gostiju.

Erik ten Hag je na poluvremenu obavio odličan posao, izvršio je dobre izmene, a ključni potezi bili su pomeranje Bruna na poziciju "desetke" i Rašforda na krilo.

Surova kazna za onaj promašaj Kesija stigla je samom startu drugog dela, u 47. minutu. Posle konfuzne reakcije vezista Barse, lopte se dokopao Sančo, proigrao je Bruna, ovaj Freda, a Brazilac je savršeno šutirao sa 15 metara i matirao Ter Štegena, za 1:1.

Rasplamsala se borba posle gola Freda. I jedni i drugi su krenuli po pobedu, Barsa je u 64. minutu imala ozbiljnu šansu preko Kundea, čiji je udarac glavom zaustavio De Hea, dok su sa druge strane rezervisti Antoni i Garnačo doneli veliku dozu energije u igru Junajteda.

Domaćin je preokrenuo rezultat u 73. minutu. Bila je to dugačka akcija, a ključni potez izveo je Luk Šo, koji je petom sprečio loptu da završi u gol-autu. U nastavku je Bruno poslao loptu u šesnaesterac, a ona se nakon pravog karambola i pokušaja Garnača i Freda, odbila do Antonija, koji ju je sa nekih 14 metara levom nogom pospremio u mrežu, za 2:1.

U finišu je domaći tim čuvao rezultat, Barsa je napadala, a najbolju šansu imao je Levandovski u zaustavnom vremenu, kada je heroj postao Rafael Varan, koji je "izvadio" loptu sa gol-linije i sačuvao Junajtedu pobedu i prolaz u narednu rundu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke