LE (A, B, C, D): Napoli krenuo pa stao i strepi, PSV silan u Gracu, "mršav" remi u Baskiji

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.09.2021.
20:42
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.45 sati odigrano je osam utakmica grupne faze Lige Evrope.

 EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Real Sosijedada i Monaka odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u okviru 2. runde grupe "B" Lige Evrope.

Čvrsta utakmica, sa ne previše šansi i podelom bodova u San Sebastijanu, gde su domaći navijači čekali drugo poluvreme za gol svog tima.

Oba pogotka, postigla su gotovo na identičan način. Prvi je do prednosti došao Monako zahvaljujući odličnom skoku kapitena Akesla Disasija posle udarca iz ugla Diopa. Pokušavali su domaći preko Portua, ali su izjednačenje dočekali u 53. minutu, takođe posle kornera.

Centrirao je Adnan Januzaj na prvu stativu, a Mikel Merino je namestio glavu tako da ona završi u suprotnom uglu gola za poravnanje.

Ekipa PSV-a iz Ajndhovena je bez većih problema izašla na kraj sa Šturmom iz Graca. Jedan u prvom, tri u gola u drugom poluvremenu za miran put u Holandiju. Sankare, Sankare, Maks i mlađani Belgijanac Jorb Vertesen pogađali su za "filipsovce".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Napoli je imao furiozan početak i već posle 13 sekundi su stigli do vođstva nakon slabe reakcije golmana Spartaka iz Moskve - Maksimenka. Međutim, nakon pola sata igre, glupost i crveni karton Marija Ruija koji je otežao posao lideru italijanskog prvenstva. Ko bi drugi no Kvinsi Promes poravnao u 55. minutu igre. Temepramentni Napolitanci setili su se Marija Ruija u 81. minutu kojeg će sanjati ove večeri. Ignjatov je postavio 2:1 za Moskovljane. Tačku na "i" stavio je još jednim golom Kvinsi Promes u nadoknadi. Svega jedan bod za "partenopeije" posle prva dva kola. Do kraja susreta, Osimen je uspeo da umanji rezultat, a zanimljivo, utakmica se igrala čak 100 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gonzalo Pasijensija je svojim penalom u nadoknadi vremena obradovao Ajntraht u Antverpu i tako im obezbedio minimalnu pobedu. Sparta je u Pragu istim rezultatom savladala Rendžers, a Lion je sa tri gola ispratio Brondbi sa "Grupama stadiona" golovima Toko-Ekambija (dva) i Husema Oara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke