LE: Ajntraht nadigrao Olimpijakos, triler u Pragu, silni Vest Hem

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 21.10.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Veliku pobedu zabeležio i Monako.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta nadigrali su Olimpijakos 3:1 u derbiju 3. kola grupe D Lige Evrope i tako izbili na čelo tabele.

Čak tri od četiri gola viđena su u prvom poluvremenu, a prvi je mrežu rivala zatresao kolumbijski napadač Rafael Bore sa penala u 26. minutu.

Radost domaćih trajala je samo četiri minuta pošto je nakon pola sata igre Jusef El Arabi takođe sa "bele tačke" poravnao rezultat.

Prelomni trenutak meča dogodio se u trećem minutu nadoknade vremena kada je defanzivac Almami Ture vratio vođstvo domaćinu, a pobedu je u 59. minutu potvrdio Daiči Kamada.

Ajntraht je ovom pobedom prestigao Olimpijakos na tabeli i sada je prvi sa bodom više u odnosu na današnjeg rivala, a za dve nedelje grčki tim će imati priliku da se osveti u Pireju i vrati se na lidersku poziciju.

Najefikasniji meč u drugom terminu kola viđen je u Pragu gde je Olimpik iz Liona slavio protiv Sparte sa 4:3. Domaćin je imao prednost od 2:0 stečenu golovima dvostrukog strelca Lukasa Haraslina u 4. i 19. minutu, ali su preokret Lionu doneli Ekambi, Auar i Paketa, a krajnjem rezultatu nije kumovao ni crveni karton koji je zaradio Gusto u 74. minutu.

Do kraja meča u strelce su se upisali Ekambi u 88. minutu za Lion i Krejci u šestom minutu nadokande za domaći tim.

U drugom meču grupe A Rendžers je sa 2:0 nadigrao Brondbi i danskog predstavnika ostavio na dnu tabele.

Real Sosijedad je slavio na gostovanju Šturmu u Gracu 1:0, zahvaljujući pogotku Aleksandera Isaka u 69. minutu, ali je čelo tabele grupe B pripalo Monaku koji je sa 2:1 pobedio PSV.

Talentovani Boadu je u 20. minutu goste iz Monaka doveo u vođstvo. Gakpo je u 59. izjednačio rezultat, a pobedu "Kneževima" obezbedio je Diop u 89. minutu.

Ubedljivu pobedu ostvario je Vest Hem na svom terenu protiv Genka 3:0 i tako napravio značajan korak ka evropskom proleću, pobegavši prvom pratiocu Dinamu na šest bodova.

U grupi E Galatasaraj je ostvario značajnu pobedu na gostovanju Lokomotivi u Moskvi 1:0, iskoristivši remi Lacija i Marseja, za čelo tabele.

Legija je u grupi C prekinula niz od dve pobede pošto je na gostovanju Napoliju poražena 3:0. Strelci za italijanski tim bili su Lorenco Insinje u 76, Viktor Osimhen četiri minuta kasnije i Politano u petom minutu nadoknade vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke