LE: Barsa kao nekada, razomontirala Napoli za osminu finala, penali "probudili" Šerif iz najlepšeg sna!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.02.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net

Dalje prošli Rendžers i Betis.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone u potpunosti su nadigrali domaći Napoli i slavili rezultatom 2:4 u revanš utakmici baraža Lige Evrope, ukupno je Barsa bila bolja sa 3:5 i plasirala se u osminu finala.

Fantastino prvo poluvreme Barselone na stadionu „Dijego Armando Maradona“ u Napolju.  Gosti iz Katalonije poveli su već u devetom minutu. Imali su korner domaći, ali je onda Barsa odigrala munjevit kontranapad, loptu je povukao Pjer-Emerik Obamejank, dodao do Adame Traorea, koji je bio okružen troicom igrača uspeo da sjajno proigra Đodrija Albu, a iskusni bekdovodi Barselonu u vođstvo.

Posle samo pet minuta Barsa je povela sa 2:0, prelep gol postigao je Holanđanin Frenki de Jongi tako još jednom pokazao koliki je fudbalski majstor.

Napoli je dao  „znake života“ u 23. minutu kada je Lorenco Insinje postigao gol iz penala, prethodno je golman gostiju Ter Štegen, nepotrebno izleteo sa gol linije i soborio napadača Napolitanaca Osimena.

Gosti su svoju sjajnu igru u prvom poluvremnu zaokružili golom u 45. minutu, strelac je bio Đerar Pike, on se u stilu najboljih napadača snašao u protivničkom šesnaesterfcu i povećao prednost svom timu.

Rapsodija Barselone nastavila se i u drugom poluvremenu, četvrti gol za goste postigao je, sjajni večeras, Pjer Emerik-Obamejang, asistent je bio Adama Traore, tako da su „Katalonci“ mogli da uživaju u majstorijama dvojice zimskih pojačanja.

Poraz "Napolitanaca" ublažio je Mateo Politano u 87. minutu.

Sjajna utakmica viđena je na "Ajbroksu", Rendžers i Borusija Dortmund remizirali su 2:2, ali je ukupnim rezultatom 6:4 domaćin prošao dalje i izbacio favorita.

Domaći Rendžers poveo je iz penala u 22. minutu, Julijan Brant je skrivio jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je kapiten domaćih Džejms Tavernije.

Dortmund je izjednačio preko Džada Belingema koji je iskoristio poklon odbrane domaćih i loptu sproveo u mrežu, igrao se 31. minut.

Posle izjednačenja, Rednžers je imao dve dobre prilike preko Arfilda i Morelosa, ali je ostalo 1:1.

U 42. minutu Dortmund je došao do potpunog prekokreta, strelac prvog gola Belingem sjajno je uposlio napadač Donjela Malena, a ovaj postigao drugi gol za goste.

Viđena je velika borba u drugom poluvremenu, smenjivali su se napadi obe ekipe,  da bi fantastični  Džejms Tavernije postigao svoj drugi gol na meču u 57. minutu i tako izjednačio rezultat na 2:2.

Deset minuta kasnije Morelos je postigao treći gol za domaćina, ali je posle korekcije VAR, g pogodak ipak poništen zbog faula u začetku napada.

Fudbaler Betisa plasirali su se u osminu finala Lige Evrope nakon remija na svom terenu protiv Zentia 0:0, oni su prošli dalje zbog pobede u prvom meču 3:2.

Nije bilo uzbuđenja u prvih 45 minuta, niti jedna ekipa nije uputila udarac u okvir gola, a ovakvo stanje stvari na terenu više je odgovaralo Betis koji je stekao prednost na gostovanju u Sankt Peterzburgu.

Zenit je poveo u 47. minutu, gol je postigao brazilac Vendel, ali mu je on poništen zbog ofsajda. Imao je napadač Betisa Nabil Fekir odličnu priliku da u 63. minutu donese prednost svojoj ekipi i tako overi plasman u osminu finala, ali je lopta posle njegovog udarca pogodila u stativu.

Čistjakov je u 91. minutu postigao gol za Zenit, ali je on poništen zbog faula. Tako su propale sve nade ruske ekipe da se plasira u osminu finala.

Fudbaleri Brage eliminsali su Šerif posle boljeg izvođenja penala 3:2, rezultat u dvomeču bio je 2:2.

Domaća Braga je sjajno odigrala u prvom poluvremenu i nadoknadila zaostatak iz Tiraspolja.

Povela je Braga u 17. minutu, Rikardo Orta je sjajno uposlio napadača Jurija Medeirosa, a ovajdoveo svoj tim u vođstvo.

2:0 za Bragu bilo je u 43 minutu, ovoga puta su Orta i Mediros zamenili uloge, pa je strelac prvog pogotka bio asistent, Rikardu Orti koji je tako izjednačio rezultat u dvomeču.

Posle furioznog prvog poluvremena, očekivalo se da će Braga nastaviti u istom ritmu, ali se to nije desilo. Šerif je na sebi svojstven način uspeo da umrtvi utakmicu i nametne svoj stil igre.

Napadač domaćih Abel Ruiz imao je „šansu utakmice“, igrao se 83. minut, ali je njegov šut završio pored gola, pa je utakmica otišla u produžetke.

Prvu dobru priliku u produđžetku ponovo je imao rezervista Brage Abel Ruiz, ali je šutirao pored gola, igrao se 100. minut.

Poslednju priliku u produžetku imao je Šerif u prvom minutu nadoknade vremena, sjajno je šutirao Ado sa preko 30 metara, ali je golman Brage sjajno intervenisao, pa su o poslednjem putniku u osminu finala Lige Evrope odlučivali penali.

U dramatičnoj penal seriji, bolja je bila Braga rezultatom 3:2. Junak Brage je Fransisko Mura koji je svojim golom odveo domaćina u osminu finala.

Napoli 2-4 Barselona (3-5)

Rendžers 2-2 Borusija Dortmund (6-4)

Betis 0-0 Zenit (3-2)

Braga 2-0 Šerif (2-2, penali  3:2)


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke