LE: Braga poslala Ludogorec na dno, Dinamo poražen u Beču

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 21.10.2021.
20:40
Izvor: Sportske.net

Portugalci stigli na bod od Zvezde.

EPA-EFE/Vassil Donev
EPA-EFE/Vassil Donev

Povezane vesti

Fudbaleri Brage ostvarili su značajnu pobedu na gostovanju Ludogorecu u Bugarskoj pošto su u meču 3. kola Lige Evrope slavili sa 1:0 i poslali bugarskog predstavnika na dno tabele grupe F, čiji lider ostaje Crvena zvezda.

Nakon ubedljive pobede protiv Mitjilanda na svom terenu od 3:1, Braga je otputovala na istok Evrope s namerom da se stigne do novog trijumfa.

Portugalski predstavnik je to uspeo zahvaljujući golu Rikarda Horte u sedmom minutu nakon sjajnog udarca u bliži ugao.

Nakon druge pobede u nizu, Braga je stigla do šest bodova i sada ima jedan manje od lidera Zvezde i solidnu zalihu više u odnosu na preostala dva rivala u grupi.

Uzbudljiv meč, ali bez golova odigrali su na rimskom "Olimpiku" Lacio i Olimpik iz Marseja, a francuski predstavnik je stigao do trećeg remija ostavši na bod zaostatka u odnosu na "Nebeskoplave".

Najbolju priliku za Marsej propustio je Čengriz Under u 40. minutu, a njegov udarac je zaustavio Strakoša. U nastavku mreža zatresla se gostujuća mreža, ali je gol koji je Ćiro Imobile postigao u 58. minutu poništen zbog ofsajda.

Zagrebački Dinamo stigao je do drugog poraza pošto je poražen na gostovanju Rapidu u Beču sa 2:1 i sada oba tima imaju po tri boda.

Sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu. Marko Grul je već u devetom minutu doveo domaće u vođstvo, ali je Marko Oršić 15 minuta kasnije doneo izjednačenje gostima. Pobedonosni pogodak za Rapid postigao je Maksimilijan Hofman u 34. minutu. 

Ovom rezultatu najviše se obradovao Vest Hem, koji večeras ima priliku da se pobedom protiv Genta osami na tabeli grupe H.

Zanimljiv meč odigrali su Fenerbahče i Antverpen u Istanbulu odigravši 2:2, ali nijedan od dva tima ni nakon tri kola nije stigao do pobede, pa su im male šanse da pored Ajntrahta iz Frankfurta i Olimpijakosa izbore evropsko proleće.

Remi je viđen i u Sevilji gdu je domaći Betis ugostio Bajer iz Leverkuzena, a meč je završen rezultatom 1:1, pa sada oba tima imaju po sedam bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke