LE - Gaćinović strelac, AEK srušio "leteći" Brajton, spektakl u Amsterdamu!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 21.09.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Ajbroks je "neosvojiva tvrđava".

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Počela je grupna faza Lige Evrope, a u terminu od 21 sat sati odigrane su utakmice prvog kola u grupama B, C i D.

Grupa B:

Ajaks – Marsej 3:3, Brajton – AEK 2:3

Derbi večeri igran je u Amsterdamu, a dva bivša prvaka Evrope priredila su spektakl. Ajaks je krenuo furiozno i poveo 2:0 preko Forbsa u devetom i Berghuisa u 20. minutu. Marsej se nije dao, probudio se posle šoka i izjednačio do poluvremena. Strelci su bili Klaus u 23. i Obamejang u 38. minutu. U nastavku je Tejlor u 52. minutu pogodio za 3:2, a novo izjednačenje francuskom velikanu doneo je sjajni Obamejang u 78. minutu.

Brajton i ove sezone blista u Premijer ligi, igra možda i trenutno najlepši fudbal u Evropi, razneo je Mančester junajted u gostima u subotu, ali na svom prvom meču na međunarodnoj sceni u istoriji se odmah "sapleo". Menadžer De Zerbi je malo "promešao karte", a šampion Grčke AEK je blistao na jugu Engleske. Sidibe je u 11. minutu doveo Atinjane u vođstvo, izjednačio je Žoao Pedro u 30. minutu sa "kreča", a onda je na scenu stupio naš Mijat Gaćinović, koji je u 40. minutu iskoristio pas Hajsafija i savladao golmana Stila, za 1:2. Engleski tim je u 67. minutu dobio još jedan penal i ponovo je precizan bio Žoao Pedro. Ipak, ovo je bilo veče AEK-a, pa je rezervista Ponse u 84. minutu odneo velika tri boda u Atinu.

Grupa C:

Glazgov Rendžers – Betis 1:0, Sparta Prag – Aris Limasol 3:2

Stadion Ajbroks u Glazgovu se još jednom pokazao kao "neosvojiva tvrđava". Pred Rendžersom je pao Betis, a gol za pobedu dao je Abdalah Sima u 68. minutu.

Kokorin je u 11. minutu šokirao Spartu u Pragu, ali je prvak Češke preokrenuo protiv Kiprana sa dva gola Krejčija u 20. i 25. minutu. Na 3:1 povisio je Vitik u 67. minutu. Konačan rezultat postavio je Babička u 90. minutu.

Grupa D:

Atalanta – Rakov 2:0, Šturm – Sporting 1:2

Poljski Rakov je u Bergamu odoleo u prvom poluvremenu, ali više od toga nije mogao. Atalanta je ubrzala u nastavku i povela je u 49. minutu pogotkom De Ketelara. Ederson je u 66. minutu udvostručio prednost.

Šturm je u Gracu poveo protiv favorizovanog Sportinga golom Bovinga u 58. minutu, ali su Portugalci preokrenuli pogocima Gjokeresa u 76. i Diomandea u 84. minutu.

OVDE možete pogledati šta se ranije danas dešavalo u grupama E, F, G i H.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke