LE - Gde ćeš nedorasli Mančestere na uzavrele Andalužane? Sevilja ide na Juventus u polufinalu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 20.04.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Sevilja je Liga Evrope i to je tako.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje, Juventusa i Bajer Leverkuzena plasirali su se u polufinale ovosezonskog izdanja Lige Evrope, dok će četvrti učesnik doći posle produžetaka na utakmici Rome i Fejenorda.

Sa potpuno pogrešnim, kako se to danas žargonski, a uz pomoć anglicizma kaže „majndsetom“ Mančester junajted je ušao u meč na prepunom „Pishuanu“. Fenomenalna atmosfera koju su kreirali navijači andalužanskog kluba onemoćala je goste koji su do 84. minuta prethodne utakmice imali dva gola prednosti u ovom dvomeču.

Kao da se nastavilo tamo gde se stalo. Izvedba Harija Megvajera i Davida de Hee poklonila je loptu Lameli i En Nesiriju, a špic Sevilje to kažnjava u 6. minutu za vođstvo španske ekipe. Neverovatan potez golmana Junajteda da proigra Megvajera iako krivicu deli i engleski štoper koji je skenirao situaciju i tražio loptu od saigrača uprkos tome što je bio okružen protivnicima.

Junajted nije pronalazio rešenja da ugrozi gol Jasina Bonoa. Bez ideje i prave napadačke konekcije za razliku od prvih dvadesetak minuta susreta na „Old trafordu“. Lukas Okampos je na isteku pola časa igre otvorio vrata polufinala svom timu, ali je naposletku dosuđen mali ofsajd u prethodnom delu akcije. No, na početku drugog poluvremena, Rakitićev korner pronalazi rame štopera Badea, a lopta u visokom luku pada u gol posle udarca o prečku – 2:0.

Nije Junajted mogao da se trgne iz letargije. Bez ikakve želje igrali su nastavak meča, a agonija se nastavila u 80. kada je De Hea amaterskim potezom poklonio loptu En Nesiriju koji obožava poklone, očigledno.  Neki igrači jednostavno više nisu dostojni bremena grba koji nose na svojim grudima...

Atmosfera je do kraja meča na stadionu bila karnevalska, uzavrela, poput onih latinoameričkih, a krajnji ishod bio je 3:0.

U danu kada su saznali da će se vratiti na treće mesto u Seriji A, fudbaleri Juventusa su imali neugodno gostovanje na „Žoze Alveladeu“ ekipi Sportinga.

Adrijen Rabio je neko ko je obeležio susret budući da je doneo prednost „staroj dami“  u 9. minutu, ali je u 20. skrivio penal koji je Edvards pretvorio u poravnanje. Ipak, nedostajao je lisabonskom timu još jedan pogodak kako bi poravnali u ukupnom skoru, a do njega nisu došli za 1:1, odnosno prolaz Juventusa u polufinale.

Torinski klub će tamo igrati protiv Sevilje.

Fudbaleri Union Sen Žiloa su uspeli da odigraju 1:1 u prvom meču protiv Bajera u Leverkuzenu i sa dosta optimizma su ušli u revanš pred svojim navijačima. Ali, nije išlo onako kako su se nadali. Ćabi Alonso je definitivno učinio „farmaceute“ vrlo atraktivnim timom za gledanje, a pritom su i rezultati tu. Već u 2. minutu golom Muse Dijabija Leverkuzen je poveo, a Mičel Baker u 38. uspeva da „zaledi“ domaće. Do kraja meča Frimpong i Hložek rešavanju pitanje Bajerovog prolaza dalje za konačnih 1:4 .

Leverkuzen u polufinalu čeka boljeg iz duela Roma - Fejenord.

Rezultati:

Sevilja - Mančester junajted 3:0 (1:0) - ukupno 5:2
Union San Žiloa - Bajer Leverkuzen 1:4 (0:2) - ukupno 2:5
Sporting Lisabon - Juventus 1:1 (1:1) - ukupno 1:2


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke