LE: Goleada u Ajndhovenu i Lesteru, pobede Monaka i Liona

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 16.09.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče.

 EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica u drugom terminu prvog kola Lige Evrope.

Rutinsku pobedu ostvario je Olimpik iz Liona na gostovanju Glazgovu u Rendžersu 2:0. Vođstvo gostima iz Francuske doneo je Ekambi u 23. minutu, a pobedu je potvrdio Slimani u 55. minutu.

Lion je tako okončao prvo kolo u grupi A pošto su Brondbi i praška Sparta odigrali 0:0.

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su PSV i Real Sosijedad u Ajndhovenu, a ovaj uzbudljiv meč završen je rezultatom 2:2.

Čak tri gola viđeno je u razmaku od samo sedam minuta. Domaćin je poveo u 32. minutu golom Marija Gecea, a zatim je usledio munjevit preokret španskog tima.

Najpre je Adnan Januzaj u 34. minutu poravnao rezultat, a pet minuta kasnije Isak je doneo potpuni preokret. 

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 54. minutu mladi napadač Kodi Gakpo poravnao je rezultat na asistenciju Gecea i krenulo se "od nule".

Remi u Ajndhovenu prijao je Monaku koji je minimalnim rezultatom slavio protiv Šturma i tako prvo kolo završio na čelu tabele grupe B.

Strelac jedinog gola bio je mladi napadač Krepin Dijata u 66. minutu na asistenciju Aleksandra Golovina.

Lester jeu derbiju grupe C protiv Napolija ispustio prednost od dva gola i na kraju odigrao samo 2:2. "Lisice" su na svom "King Paueru" stigle do vođstva u 9. minutu pogotkom Ajoze Pereza, a u 64. minutu bilo je 2:0 kada je Harvi Barns ostigao gol.

Samo pet minuta kasnije Viktor Osimhen smanjio je prednost Lestera, a isti fudbaler je u 87. minutu izjednačio rezultat.

U drugom meču grupe, odigranom dan ranije, Legija je slavila na gostovanju moskovskom Spartaku sa 1:0.

Ajntraht iz Frankfurta je na svom terenu odigrao nerešeno protiv Fenerbahčea 1:1. Mesut Ozil je u 10. minutu doneo prenost gostima iz Istanbula, a u 41. Lamers je na asistenciju Filipa Kostića izjednačio.

Beriša u trećem minutu nadoknade postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Prethodno su gosti iz Turske promašili penal.

U drugom meču grupe Olimpijakos je na svom terenu pobedio Antverpen sa 2:1 i tako izbio na čelo tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke