LE (GRUPE D, E, F) AZ Alkmar zna kako je bilo Partizanu prošle godine, Napolijev remi koji ne boli

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 10.12.2020.
20:56
Izvor: Sportske.net

Kišno veče u Napulju rešeno golom Poljaka.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija nisu uspeli da slave na svom stadionu u prvom meču pod nazivom "Dijego Armando Maradona" pošto su u poslednjem kolu grupe F Lige Evrope remizirali protiv Real Sosijedada odigravši 1:1.

Izabranici Đenara Gatuza do vođstva su došli golom Pjotra Zjelinskog u 35. minutu iz jedinog šuta koji je domaći tim uputio ka golu gostiju iz San Sebastijana.

Nastavak meča protekao je u nešto boljoj igri gostiju iz San Sebastijana koji su do izjednačenja stigli u drugom minutu nadoknade golom Vilijana Hozea.

Napoli je uprkos remiju zadržao lidersku poziciju na kraju grupne faze, dok će Sosijedad u eliminacionu rundu otići sa drugog mesta.

Ako podela bodova u Napulju nije mnogo poremetila planove akterima okršaja ona je direktno ugrozila AZ Alkmar, koji je i sam ispustio tri boda u nadoknadi vremena izgubivši u gostima od Rijeke sa 2:1.

Partizanov dželat iz prošle sezone imao je nerešeno na gostovanju u Rijeci do trećeg minuta nadoknade vremena kada je Ivan Tomečak  izbacio tim iz Alkamara iz Evrope.


Prethodno je Luka Menalo u 52. minutu doneo prednost prežaljenoj Rijeci, a poravnjanje rezultata usledilo je nakon što je mladi defanzivac Oven Vijndal samo pet minuta kasnije postigao gol.

Vredi istaći da je gostujući tim poslednjih desetak minuta utakmice igrao sa igračem manje.
    
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   
Fudbaleri PSV-a stigli su u poslednjem kolu do liderske pozicije u grupi E tako što su pobedom protiv Omonije u Ajndhovenu 3:0 prestigli dosadašnjeg lidera Granadu.


Četvrtu pobedu holandskom timu doneli su mladi napadač Donjel Malen u 36. minutu, pobedu je nagosvestio  tri godine stariji defanzivac Denzel Dumfris u 63. minutu.

A sa dva gola u nadoknadi vremena  Piroe je obezbedio visokih 4:0 za tim iz Ajndhovena.

Za lidersku poziciju tima sa Filips stadiona zaslužan je bio i solunski PAOK, koji je kod kuće odigrao meč bez golova protiiv Granade.

Španski tim je imao nešto veći posed i izglednije prilike, ali su prežaljeni domaći uspeli da neporaženi završe takmičenje u grupi.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   
Razloga za radost imali su i fudbaleri Rendžersa koji su posle rutinske pobede nad Lehom u Poznanju 2:0 završili kao lideri grupe D.

Strelci za ekipu Stivena Džerarda na gostovanju u Poljskoj bili su Sedrik Iten u 31. i mladi Rumun Janis Hađi u 72. minutu.

Velikan iz Glazgova je tako iskoristio kiks Benfike koja je u Lijezu odigrala samo 2:2 protiv Standarda, pa će sa drugog mesta okušati sreću u žrebu pred nokaut-fazu.

Nikolas Raskin je već u 12. minutu doveo domaći tim u vođstvo, Brazilac Everton je izjednačio posle samo šest minuta.

Mladi afrički napadač Abdul Tapsoba vratio je vođstvo timu iz Liježa na isteku jednog sata igre, ali je ne toliko značaj bod gostima iz Portugala obezbedio u 67. minutu Pici sa penala.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke