LE: grupe E, G, H - Preporod zagrebačkog Dinama, debakl Seltika, Lokomotiva u krizi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.09.2021.
23:05
Izvor: Sportske.net

''Farmaceuti'' najubedljiviji večeras, nisu mnogo zaostajali ni ''Modri''.

Beta/AP Photo/Francois Walscaerts
Beta/AP Photo/Francois Walscaerts

Povezane vesti

Liga Evrope, 2. kolo

Grupa E

Marsej - Galatasaraj 0:0
Lacio - Lokomotiva Moskva 2:0

Ekipa moskovske Lokomotive nastavlja sa lošim rezultatima u poslednje vreme. Videlo se i u prvenstvu Rusije da Lokomotiva nije u formi i da ima velikih problema sa efikasnošću, a to je večeras iskoristio i Lacio u Rimu koji je slavio sa 2:0.

Već u prvom poluvremenu je praktično sve rešeno, a golove za pobedu Rimljana postigli su Bašić u 13. i Patrik u 38. minutu meča. Sergej Milinković-Savić je odigrao poslednjih pola sata za domaću ekipu.

Istovremeno, Marsej i Galatasataj su podelili bodove u meču koji je trajao čitavih 100 minuta, ali u kome su izostali golovi, pa tabela Grupe E izgleda ovako: Galatasaraj 4, Lacio 3, Marsej 2, Lokomotiva 1 bod.

Grupa G

Seltik - Leverkuzen 0:4
Ferencvaroš - Betis 1:3

Derbi u Glazgovu u potpunosti je pripao gostima iz Nemačke. Leverkuzen je slavio sa 3:0, a najveći deo posla nemački tim je obavio u prvom poluvremenu. Hinkapi je u 25. minutu doneo prednost ''Farmaceutima'', a deset minuta kasnije Virc je duplirao prednost i već tada je bilo jasno da bodovi putuju u Nemačku. Potvrda toga usledila je u 58. minutu kada su gosti iznudili jedanaesterac, a precizno ga je izveo Alario za 3:0.

Činilo se da će to biti konačan rezultat, a u finišu je Adli svojim golom učinio poraz Seltika još težim.

U Mađarskoj, Betis je opravdao ulogu favorita protiv Ferencvaroša. Fekir je doneo prednost ekipi iz Sevilje, a do kraja poluvremena Uzuni je izjednačio na 1:1. Nada domaćih da mogu da naprave iznenađenje potrajala je do 76. minuta kada je Vingo postigao autogol i Betis je stigao do nove prednosti i na kraju važnog trijumfa.

Taj trijumf je postao još ubedljiviji u nadoknadi vremena, kada je Teljo pogodio za konačnih 3:1.

Tabela: Leverkuzen i Betis po 6, Ferencvaroš i Seltik bez bodova.

Grupa H

Vest Hem - Rapid 2:0
Genk - Dinamo Zagreb 0:3

Posle lošeg starta u grupi, ali i neubedljivih igara u kvalifikacijama, zagrebački Dinamo je večeras konačno obradovao svoje navijače i zaličio na tim iz prethodnih sezona. Zagrepčani su večeras kao gosti savladali belgijski Genk sa ubedljivih 3:0 i najavili pohod ka još jednom plasmanu u evropsko proleće.

Gosti su poveli već u desetom minutu kada je Oršić asistirao za Ivanušeca, a ovaj savladao golmana Vandevorta. Pred sam kraj prvog poluvremena ''Modri'' su iznudili i jedanaesterac koji je u gol pretvorio Bruno Petković za velikih 2:0.

Meč je rešen sredinom drugog poluvremena, u 65. minutu kada je Munjoz skrivio još jedan penal i zaradio crveni karton, a Bruno Petković je još jednom bio precizan sa bele tačke za 3:0.

Za to vreme, Vest Hem je upisao novu pobedu, ovoga puta rezultatom 2:0 protiv Rapida, a vodeći gol postigao je Rajs u 29. minutu meča. Konačan rezultat postavio je Benrama u samom finišu meča.

Tabela: Vest Hem 6, Dinamo i Genk po 3, Rapid 0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke