LE (GRUPE G, H, I) - Seltik se ispisao pobedom, "Rosoneri" prvi u grupi, Lester slavio!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 10.12.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Spuštena zavesa na grupno takmičenje u Ligi Evrope.

EPA-EFE/Andy Buchanan
EPA-EFE/Andy Buchanan

Povezane vesti


Grupa G

Lester Siti - AEK 2:0
Braga - Zorja 2:0

"Lisice" su rešile posao već u prvih trinaest minuta. Rodžersov tim je poveo golom Undera, Turčin je bio precizan u 12. minutu. Samo dva minuta kasnije pogađa i Harvi Barns za 2:0 i ubedljivo vođstvo.

Lester je i pre ovo kola osigurao plasman dalje, Rodžersovi izabranci će u šesnaestini finala proći kao prvi iz grupe G.

Braga je takođe osigurala i pre šestog kola plasman dalje, ipak Portugalci se nisu opustili. Portugalci su u drugom poluvremenu osigurali pobedu nad Ukrajincima. Abu Hana je postigao autogol za vođstvo Brage, Horta je sedam minuta kasnije, u 68. minutu osigurao 2:0 a samim tim i tri boda za večerašnjeg meča.


Grupa H

Seltik - Lil 3:2
Sparta Prag - Milan 0:1

Zanimljivo je bilo u Škotskoj. Seltik je bez pobede u dosadašnjem toku takmičenja, ipak domaći su poveli u 22. minutu preko Žulijena, Ikone je poravnao posle dva minuta na asistenciju Jazičija. Ipak vođstvo domaćih pred pauzu donosi MekGregor iz penala u 28. minutu.

"Doge" su došle do još jednog izjednačenja, Vea je bio strelac u 71. minutu, domaći pak ne odustaju - treće vođstvo Škotima donosi Trnbul u 75. minutu. Treća sreća je donela i ceo plen sa večerašnjeg meča, Škoti slave prvu pobedu u grupi.

Milan je čekao kiks Lila u Glazgovu. Hauge nastavlja sa odličnim partijama, mladi Norvežanin pogađa za 1:0 u 23. minutu. Kastiljeho je imao šansu za 2:0, ali u završnici prvog dela igre šut Španca zaustavlja golman Heco.

Domaći su ostali i sa igračem manje, Dominik Plečati dobija crveni karton u 77. minutu.

Grupa I

Makabi Tel Aviv - Sivaspor 1:0
Viljareal - Karabag*

Pešić i saigrači u izraelskom Makabiju su obezbedili plasman dalje. Oni će kao drugi uz Viljareal proći dalje. Večeras su pobedili Sivaspor rezultatom 1:0, strelac jedinog gola je bio Saborit u 66. minutu.

Drugi meč ove grupe Viljareal - Karabag je odložen zbog nestabilne COVID-19 situacije u gostujućoj ekipi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke