LE i LK (kval) - Kerkezov Botev izbacio Maribor, bravo za Bravo!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 18.07.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Ispala Škendija.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri bugarskog Boteva iz Plovdiva koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Kerkez plasirali su se u drugo kolo kvalifiakcija za Ligu Evrope.

Botev je u revanšu prve runde remizirao u gostima protiv Maribora 2:2, ali je zbog trijumfa kod kuće rezultatom 2:1 prošao dalje sa ukupnih 4:3.

Poveo je Maribor večeras pogotkom Jana Repasa na asistenciju Josipa Iliča, ali su gosti iz Bugarske imali odgovor u drugom poluvremenu.

Botev je najpre izjednačio preko Nvačukvua u 48. minutu, da bi 12 minuta kasnije bivši fudbaler Union Berlina Entoni Uja doneo preokret gostima.

Nadu Mariboru vratio je pogotkom za izjeddnačenje Etijen Beugre 10 minuta pre kraja, ali domaći nisu uspeli da odvedu meč u produžetke.

U drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope će i rumunska Hunedoara koja je posle pobede u prvom meču u gostima protiv Mađarskog Pakša od 4:0, večeras kod kuće izgubila sa 2:0.

Radost Slovencima donela je ekipa Brava koja je nakon produžetaka eliminisala velški Konah Ki u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Velšani su slavili u Sloveniji sa 1:0, a Bravo za 90 minuta u revanšu izjednačio ukupan rezultat, da bi golom Mateja Poplatnika u 115. minutu došao do konačnog trijumfa.

Neuspeh je pretrpela Škendija iz Severne Makedonije koja je eliminisana od jermenske Noe već na startu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Noa je nakon pobede kod kuće od 2:0 večeras slavila i u gostima rezultatom 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke