LE: Kjer u nadoknadi ohladio "đavole", Tadić strelac u rutini Ajaksa

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.03.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

"Rosoneri" prezadovoljni remijem.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali na Old Trafordu protiv Milana 1:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope pošto su u nadoknadi vremena ispustili minimalnu prednost zahvaljujući golu Simona Kjera.

U derbiju ove runde Lige Evrope nije viđen spektakularni fudbal, a uprkos nešto lošijoj igri u drugom poluvremenu Milan je uspeo da zadovoljniji napusti "Teatar snova".

Prvi gol na meču viđen je u 50. minutu kada je Amad Dijalo doveo "crvene đavole" u vođstvo.

Bilo je to svega četiri minuta nakon što je zamenio Antonija Marsijala, a pogodak je usledio nakon centaršuta Bruna Fernadesa i sjajne reakcije glavom mladog napadača.

Sjajnu priliku da ranije dovede u vođstvo "crvene đavole" propustio je Hari Megvajer u 38. minutu kada je iz izgledne pozicije komično pogodio stativu.

Prvo uzbuđenje na meču stvorili su ipak gostujući igrači, tačnije Rafael Leao, čiji gol je u šestom minutu poništen zbog ofsajda.

Novi pogodak Milanu poništen je u 12. minutu kada je VAR signalizirao da gol Kesija nije regularan zbog igranja rukom.

Do kraja poluvremena oprobali su se Telješ na jednoj i Salemakers na drugoj strani, ali promene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu pogodak koji je postigao Dijalo kao da je paralisao fudbalere gostujućeg tima pošto su tokom celog drugog poluvremena uglavnom bili nezainteresovani.

Jedini koji je pokazivao želju i htenje bio je Rade Krunić, koji je imao nekoliko pokušaja, ali je izjednačenje došlo preko Kjera u drugom minutu nadoknade.

Krunić je izveo korner, a Danac bio najviši u skoku i glavom savladao nemoćnog Hendersona za veliko slavlje gostiju, koji sa blagom prednošću dočekuju revanš za sedam dana na "San Siru".

U prostalim mečevima rutinske pobede ostvarili su fudbaleri Ajaksa i Viljareala, koji su praktično već čekirali kartu za četvrtfinale.

"Kopljanici" su na svom terenu bili bolji od Jang Bojsa sa 3:0, a golove za tim koji je sa kapitenskom trakom predvodio Dušan Tadić dali su Dejvi Klasen u 62, Dušan Tadić u 80. i Brajan Brobi u drugom minutu nadoknade vremena.

Viljareal je rutinski slavio na gostovanju kijevskom Dinamu 2:0 pogocima Paua Toresa u 30. i Raula Albiola u 52. minutu.

Jedini nerešen meč viđen je u Pragu gde je domaća Slavija remizirala protiv Glazgov Rendžersa 1:1.

Rumunski vezista Nikola Stančiu doveo je domaći tim već u sedmom minutu u vođstvo, a izjednačenje gostima doneo je defanzivac Filip Helander.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke