LE - Kostić asistencijom sprečio neočekivani poraz, incidenti na Ostrvu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.11.2021.
23:06
Izvor: Sportske.net

Odigrane sve preostale utakmice petog kola Lige Evrope.

EPA-EFE/Alex Grimm
EPA-EFE/Alex Grimm

Povezane vesti

Peto kolo Lige Evrope kompletirano je večerašnjim utakmicama u grupama od A do D, koje su počele u 21 čas.

Lion u Grupi A je nastavio dominaciju i samo potvrdio prvo mesto petim uzastopnim trijumfom u grupi, ovoga puta protiv Brondbija u gostima. Čerki je bio dvostruki strelac u pobedničkoj ekipi, u 57. i 66. minutu, a Slimani je u 76. potvrdio trijumf, a jedini gol za domaće postigao je Ure, koji je početkom drugog poluvremena doveo Brondbi u vođstvo.

U istoj grupi, Rendžers je osigurao drugo mesto i plasman u narednu rundu, pobedom od 2:0 u Glazgovu nad praškom Spartom. Čovek odluke bio je dvostruki strelac Morelos, u 15. i 49. minutu.

U Grupi B, Monako je bez Strahinje Pavlovića u igri savladao španski Sosijedad sa 2:1 i učvrstio se na prvom mestu u grupi. Sva tri gola su postignuta u prvom poluvremenu, Voland u 28. i Fofana u 38. minutu meča doneli su pobedu Monaku, a Isak je postigao jedini gol za goste u 35. minutu.

Ovim porazom Sosijedad je pao na treće mesto u grupi, iza PSV-a koji je na svom terenu bez problema savladao Šturm sa 2:0.

U Grupi C, Lester se probio na prvo mesto pobedom nad Legijom od 3:1, a jedini gol za goste postigao je reprezentativac Srbije Filip Mladenović. Domaći su najveći deo posla odradili u prvom poluvremenu, kada su postigli sva tri gola, preko Dake, Madisona i Ndidija. U nastavku, pažnju su privukli incidenti na tribinama, posle bakljade koji su izveli gostujući navijači. Obezbeđenje je reagovalo, sve se brzo smirilo, ali posmatrači UEFA su sve  to zabeležili.

Mečevi u Grupi D rešeni su u poslednjim trenucima. Ajntraht je u Frankfurtu u nadoknadi vremena izbegao poraz od Antverpena. Naš Filip Kostić je asistirao Pasijensiji za konačnih 2:2, a Olimpijakos je za to vreme pobedom nad Fenerbahčeom osigurao bar drugo mesto i plasman u narednu fazu takmičenja.

Grupa A

Brondbi - Lion 1:3
Rendžers - Sparta 2:0

Tabela: Lion 15, Rendžers 7, Sparta 4, Brondbi 2.

Grupa B

Monako - Sosijedad 2:1
PSV - Šturm 2:0

Tabela: Monako 11, PSV 8, Sosijedad 6, Šturm 1.

Grupa C

Lester - Legija 3:1

Tabela: Lester 8, Spartak i Napoli po 7, Legija 6.

Grupa D

Ajntraht - Antverpen 2:2
Olimpijakos - Fenerbahče 1:0

Tabela: Ajntraht 11, Olimpijakos 9, Fenerbahče 5, Antverpen 2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke