LE: Kostić vodio Ajntraht do velike pobede, Paketa "pokorio" Porto!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 09.03.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Sjajan gol Srbina.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta zabeležili su veliku pobedu na gostovanju Betisu 2:1 i tako stekli lepu prednost pred revanš osmine finala.

Sjajno prvo poluvreme viđeno je u Sevilji. Jak tempo, prilike i golovi obeležili su prvih 45 minuta igre.

Ajntraht je stigao do prednosti u 14. minutu,spektakulraran gol postigao je srpski reprezentativac Filip Kostić. Odlično je prošao po levoj strani, sjajno uočio da je golman Betisa Klaudio Bravo loše pozicioniran i majstorskim lobom doveo svoj tim do značajne prednosti.

Betis je posle primljenog gola preuzeo inicijativu i protivnika sabio na svoju polovinu. To se domaćinu isplatilo u 30. minutu kada je Nabil Fekir u stilu Arijana Robena povukao loptu sa desnog krila ka sredini i majstorski šutirao za izjednačenje.

Gosti iz Frakfurta su vratili prednost posle samo dva minuta. Veliku grešku napravio je štoper Betisa Gonzalez, dodao loptu veznjaku Ajntrahta Jesperu Lindstromu, ovaj nesebično uposlio Japnca Daičija Kamadu kome nije bilo teško da iz neposredne blizine postigne pogodak.

Imao je Betis priliku da na isteku prvog dela dođe do izjednačenja, ali je udarac Serhija Kanalesa završio pored gola.

Turbulentno je počelo i drugo poluvreme. Defanzivac domaćih Aitor Ruibal igrao je rukom u svojih 16 metara i tako skrivio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo napadač Frankfurta Rafael Bore, šutirao je jako loše, pa je Klaudio Bravo lako zaustavio njegov udarac.

Imao je Bore još dve dobre prilike u 64. i 67. minutu da svom timu obezbedi "mirniji“ revanš, ali ovo nije bilo njegovo veče, oba puta mu je odbranio Bravo i tako spasio svoj tim ubedljivijeg poraza.

Imao je Filip Kostić dobru priliku da postigne i drugi pogodak na meču, ali je  njegov udarac u sudijskoj nadoknadi odbranio Bravo. Tako je ostalo 2:1 za Ajntraht.

Olimpik Lion slavio je na gostovanju Portu rezultatom 1:0 i došao do lepe prednosti pred revanš meč u Francuskoj.

Prvu dobru priliku na meču imao je Porto u 32. minutu kada je sjajno šutirao defanzivac Pepe, ali je još bolje odbranio golman Liona Antoni Lopez. Lion je pripretio sedam minuta kasnije preko Toko Ekambija, tada se istakao golman domaćih Diogo Košta.

Lion je bio bolji rival u drugom delu, gosti su već posle pet minuta igre u nastavku imali priliku, šutirao je Musa Dembele. Samo četiri minuta kasnije Lukas Paketa je odlično šutirao, a golman Košta još bolje odbranio njegov udarac.

Odlučujući trenutak na meču desio se u 59. minutu, kada je sjajni Ekambi uspeo da se izbori sa dvojicom defanzivaca Porta i sjajno uposli Lukasa Paketu koji je bio neometan u šesnaestercu i rutinski poslao loptu u mrežu za prednost Liona.

Domaći su tražili penal u 65. minutu nakon igranja rukom Pakete u svojih 16 metara, ali je sudija Hose Marija Sančez posle konsultacije sa VAR-om odlučio da ne pokaže na "belu tačku".

Porto je uspeo da postigne gol u 95. minutu, strelac je bio defanzivac Mbemba, ali je on poništen zbog ofsajda, tako je ostalo 0:1.

Revanš utakmice su na programu 17. marta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke