LE (kval) - Olimpijakosu remi dovoljan za duel sa Čukom, Ludogorec ponizio Astanu za plej-of

Autor: Sportske Net
četvrtak 17.08.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Završene su sve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Povezane vesti

Olimpijakos je remizirao sa Genkom u revanšu u Belgiji, bilo je 1:1, što je rezultat koji vodi grčki tim u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. 

U 96. minutu nadoknade Grci su stigli do izjednačenja i izborili prolaz dalje. Crveno-beli iz Pireja u prvom meču slavili su 1:0. Ovo znači da će Čukarički u plej-ofu igrati protiv Olimpijakosa. 

Šerif je na gostovanju BATE Borisovu potvrdio prednost iz prve utakmice (5:1) pošto su odigrali nerešeno 2:2

Poveli su domaći preko Artema u 26. minutu, međutim pred kraj prvog dela Šerifu je dosuđen penal, a Rikardinjo je bio strelac sa bele tačke za 1:1, a potom ponovo iz penala Henrik je doneo vodstvo gostima u nadoknadi poluvremena. 

Tačku na meč i za čast domaćih stavio je Laptev u 93. minutu. 

Ludogorec je u ,,ludom" meču preokrenuo rezultat dvomeča protiv Astane i slavio sa ubedljivih 5:1. Astana je imala prednost od 2:1 iz prvog meča, ali se večeras potpuno predala u Bugarskoj. 

Nerešen rezultat na poluvremenu 1:1 obećavao je prolazak gostiju, međutim Ludogorec je proradio u drugom i postigao četiri gola za prolazak dalje. 

Slavija iz Praga je ostvarila prolazak u nokaut fazu kvalifikacija pošto je večeras remizirala 1:1 sa Dnjeprom, ali je u prvom meču ubedljivo slavila 3:0. 

Za domaće je Rubčinski postigao  gol u nadoknadi poluvremena za 1:0, ali je po povratku na teren Jeručka upisao pogodak za goste i postavio konačan rezultat. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke