LE (kval.) – Birmančević "spakovao" put ka trijumfu Malmea, remi Apolona i Olimpijakosa!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 18.08.2022.
20:59
Izvor: Sportske.net

Ferencvaroš završio sav posao protiv Šamroka.

EPA-EFE/Andreas Hillergren
EPA-EFE/Andreas Hillergren

Povezane vesti

Odigrano je još pet utakmica plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, nakon što je Helsinki savladao Silkeborg sa 1:0.

Apolon iz Limasola i Olimpijakos odigrali su jako zanimljiv meč u Nikoziji i remizirali rezultatom 1:1

Bio je ovo duel ekipa koje je Makabi iz Haife eliminisao u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog leta, a bolje otvaranje imali su Kiprani, koji su poveli preko Jange u 18. minutu.

Konačan rezultat postavio je Korejac Hvan već u 29. minutu. On je udarcem sa desetak metara matirao našeg golmana Aleksandra Jovanovića.

Jovanović je branio ceo meč za Apolon, dok je Lazar Ranđelović odigrao 80 minuta u dresu prvaka Grčke. Vukašin Jovanović je bio rezervista domaćeg tima.

Ferencvaroš je večeras završio sav posao i samo ga čudo može sprečiti da ne zaigra u grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja. Šampion Mađarske je u Budimpešti deklasirao irski Šamrok Rovers sa 4:0.

Strelci za domaći tim bili su Karlos u 13. minutu, Adama Traore u 34. i 48. minutu, te Eldar Ćivić u trećem minutu sudijske nadoknade.

Malme je u Švedskoj stekao lepu prednost protiv turskog Sivasa. Bilo je 3:1. Srpski igrač Veljko Birmančević bio je asistent Zeidanu za vođstvo Malmea od 1:0 u 18. minutu. Izjednačio je Džejms u 30. minutu, a Šveđani su na veliki odmor otišli sa 2:1 pogotkom Kristijansena u 37. minutu. Konačnih 3:1 postavio je Finac Moisander u 68. minutu.

Cirih je na svom terenu bio bolji od Hartsa rezultatom 2:1. Škoti su poveli golom Šanklanda iz penala u 22. minutu, a Švajcarci su preokrenuli već do poluvremena. Gerero je poravnao na 1:1 u 32. minutu, dok je 120 sekundi kasnije iskusni Blerim Džemaili pogodio za 2:1.

Pjunik i Šerif odigrali su bez golova u Jermeniji, pa će odluka pasti u Moldaviji.

Revanš mečevi su na programu sledećeg četvrtka.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke