LE, kval. - Kairat ostao bez municije, efikasni Seltik, Galata u problemu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.08.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrano sedam utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle eliminacije od Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kazahstanski Kairat je takmičenje nastavio u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali večeras nije iskoristio prednost domaćeg terena protiv jermenskog Alaškerta - meč je završen rezultatom 0:0. Rade Dugalić je kod domaćina ponovo bio starter, a kod gostiju još dvojica srpskih internacionalaca - golman Ognjen Čančarević i ofanzivni vezista Branko Mihajlović.

Bez golova bilo je i u Sloveniji, gde su se sastali Mura i Žalgiris. Potencijalni rivali Vojvodine ukoliko Novosađani prođu dalje u kvalifikiacijama za Ligu konferencija, Galatasaraj i Sent Džonston su igrali nerešeno, 1:1 u Istanbulu. Domaći su od 56. minuta igrali bez isključenog golmana Muslere koji je skrivio penal, a precizan sa bele tačke bio je Ker. Samo par minuta kasnije, Galatasaraj je uspeo da izjednači golom Boija.

Omonija je u Nikoziji golom Cionisa u 12. minutu savladala estonsku Floru sa 1:0, a doprinos trijumfu dao je i bivši napadač Partizana Marko Šćepović koji je bio u startnoj postavi domaćih.

Škotski Seltik je sa 4:2 kao gost slavio protiv Jabloneca u Češkoj. Abada i Furuhaši su već u prvih 16 minuta doneli dva gola prednosti Seltiku, a odmah u 17. minutu Jablonec je smanjio na 2:1 preko Pilarža.

Forest sredinom drugog poluvremena vraća dva gola prednosti Škotima, a na 3:2 smanjio je Biton autogolom u 85. minutu. Do kraja još jedan gol za Seltik, a postigao ga je Kristi u 90. minutu meča.

Uspešan u gostima bio je i Slovan iz Bratislave koji je trijumfovao na Gibraltaru rezultatom 3:1 protiv Linkolna. Kašija u prvom, odnosno Žmrhal i Henti su pogađali u drugom poluvremenu za goste, a Voker je iz penala u 73. minutu postigao jedini gol za Linkoln.

U poslednjoj utakmici večeri, Rapid je u Beču savladao kiparski Anortozis sa 3:0. Kara je u 35. doveo domaće u vođstvo. Fountas je sredinom drugog poluvremena duplirao prednost, a konačnih 3:0 postavio je Grul u 83. minutu.

Rezultati:

Kairat - Alaškert 0:0
Jablonec - Seltik 2:4
Linkoln - Slovan 1:3
Omonija - Flora 1:0
Galatasaraj - Sent Džonston 1:1
Mura - Žalgiris 0:0
Rapid - Anortozis 3:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke