LK (kval.) - Kluž, Slavija i Đurgarden overili plasman u plef-of!

Autor: Nemanja Veljković
četvrtak 11.08.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo je bilo širom Evrope.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

U revanš utakmicama za plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija koje su odigrane u 19 časova nije bilo većih iznenađenja.

Poljski Rakov uspeo je da plasira dalje nakon pobede nad Spartakom iz Trnave u revanš meču rezultatom 1:0 (ukupno 3:0). Strelac je bio Kočergin u 68. minutu.

Plasman u narednu rundu obezbedili su i fudbaleri Kluža pošto su na svom terenu savladali beloruski Šahtjor iz Soligorska sa 1:0. Jedini gol postigao je Bentakor Sančez u 37. minutu.

Mađarski Fehervar potvrdio je prolaz dalje nakon pobede i u revanš meču na gostovanju Petrokubu rezultatom 2:1 (ukupno 7:1). Dvostruki strelac za goste bio je Zivzidadze. Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je Sandu u 34. minutu sa bele tačke.

Vaduz je nakon velikog preokreta u gostima uspeo da savlada turski Konjaspor (4:2) i da se sa ukupnim rezultatom 5:3 plasira u plej-of. Srpski fudbaler Milan Gajić upisao je dve asistencije za tim iz Lihtenštajna.

Đurgarden je bio siguran i identičnim rezultatim kao iz prvog meča slavio na svom terenu protiv rumunskog Sepsija sa 3:1 (ukupno 6:2). Dvostruki strelac za švedski tim bio je Asoro, a jedno se u strelce u upisao Findel. U redovima gostiju jedini gol postigao je Matei.

Hapoel Ber Ševa takođe je obezbedio plasman u narednu rundu pošto su na svom terenu sa 3:1 savladali Lugano, ukupan rezultat bio je 5:1.

Fudbaleri Antverpena uspeli su kod kuće da savladaju Lilestorm sa 2:0 i sa ukupnim rezultatom 5:1 izbore plasman u narednu rundu. Mrežu u redovima belgijskog tima pogađali su Valensija Bahana i Verstrate.

Grčki Panatinaikos igrao je nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Slavije iz Praga. Ipak, to nije bilo dovoljno za plasman u plef-of pošto je češki tim imao dva gola prednosti iz prve utakmice. 

U plej-ofu će igrati i Steaua Bukurešt. Bivši šampion Evrope savladao je slovačku Dunajsku Stredu mininalnim rezultatom, a strelac je bio Kordea sredinom prvog poluvremena.

Fudbaleri rumunske Krajove takođe su overili plasman u plej-of posle rutinske pobede od 3:0 nad ekipom Zorje. U prvom meču Zorja je slavila sa 1:0 kod kuće.

U narednu rundu ide i Turski Bašakšehir posle pobede na Brajdeblikom od 3:0, ukupan rezultat bio je 6:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke