LE (kval) - Šerif ozbiljan evropski tim, Slavija može i sa igračem manje!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 10.08.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Pobedio Karabag.

EPA-EFE/Sergey Dolzhenko
EPA-EFE/Sergey Dolzhenko

Povezane vesti

Fudbaleri Šerifa iz Tiraspolja bili su ubedljivi u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i savladali beloruski BATE Borisov sa 5:1.

Šampion Moldavije vodio je sa 2:0 već posle 22 minuta igre. Domaćina je u vođstvo doveo David Ankeje u 12. minutu, da bi Sedrik Badolo 10 minuta kasnije duplirao prednost Šerifa.

Anakeje je ponovo bio strelac posle samo dva minuta igre u nastavku, na 3:1 smanjio je Sini Bane u 50. minutu, ali je napadač iz Gvineje Momo Jansane sa dva gola u sudijskoj nadoknadi otvorio put Šerifu ka plej-ofu.

Slavija iz Praga je kao domaćin savladala Dnjepar sa 3:0, iako je domaćin igrao sa igračem manje od 58. minuta kada je nigerijski defanzivac Igo Ogbu dobio crveni karton.

Pre toga je slovački napadač Ivan Šaranc u devetom i 37. minutu bio strelac za Slaviju, a konačnih 3:0 postavio je Konrad Valem devet minuta pre kraja.

Večeras je slavio i šampion Azerbejdžana Karabag protiv Helsinkija rezultatom 2:1.

Golove za domaćina postigli su vezista iz Zelenortskih Ostrva Leandro Andrade i Brazilac Žuninjo, dok je pogodak nade za goste delo Antonija Olusanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke