LE, kval. - Sveta Marković će igrati Ligu Evrope, Ajaks sve bolji, debakl Lugana u Istanbulu, Živkovićeva asistencija u Irskoj!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.08.2024.
23:07
Izvor: Sportske.net

Veliki broj utakmica plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope odigran je večeras.

EPA-EFE/NIKOS ARAMPATZIS
EPA-EFE/NIKOS ARAMPATZIS

Povezane vesti

Partizan je sinoć ispao iz evropskih takmičenja, ali će njegov dosadašnji kapiten Svetozar Marković igrati u Ligi Evrope, ako realizuje najavljeni transfer u Viktoriju Plzenj.

Ovaj češki klub je večeras kao gost savladao škotski Harts sa 1:0 golom Červa u 76. minutu, a s obzirom da je i prvi meč dobio istim rezultatom, izborio je plasman u Ligu Evrope.

Nedavni Partizanov rival u kvalifikacijama za LE, ekipa švajcarskog Lugana, moraće da se zadovolji učešćem u Ligi konferencija, jer je posle 3:3 u prvom meču, večeras poražena od Bešiktaša u Istanbulu rezultatom 5:1.

Najzaslužniji za ovakav epilog bio je dvostrruki strelac Ćiro Imobile, koji blista od početka sezone i pokazao se kao pravo pojačanje posle transfera iz Lacija.

Naš reprezentativac Andrija Živković je bio asistent kod prvog gola u pobedi solunskog PAOK-a od 2:0 protiv domaćeg Šamroka u Irskoj. Ozdoev je tada u 64. minutu iskoristio tu Živkovićevu asistenciju, a konačan rezultat postavio je Despodov, pa je PAOK ukupnim rezultatom 6:0 (prvi meč 4:0) lako prošao u Ligu Evrope.

Slavni Ajaks igra sve bolje, što je potvrdio i večerašnjom pobedom na svom terenu nad poljskom Jagjelonijom sa 3:0. Prvi meč su ''kopljanici'' dobili sa 4:1 u gostima, pa ni u ovom dvomeču nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti.

U Ligu Evrope ide i Anderleht koji je na svom terenu savladao beloruski Dinamo Minsk sa 1:0, baš kao i u prvom meču u gostima, a Ludogorec je kao gost sa 2:1 savladao ekipu moldavskog Petrokuba i plasirao se u Ligu Evrope, što je bilo izvesno i posle prvog meča i ubedljive pobede bugarskog šampiona.

Najdramatičnije je bilo u duelima Apoel-a i RFS-a (2:2) i Elfsborga i Moldea (1:1), u kojima su penal-serije odlučivale. Plasman u Ligu Evrope izborili su RFS i Elfsborg.

Čekamo sada epilog iz Banjaluke, o tome opširnije nešto kasnije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke