LE (kval) - Veče preokreta, Urošević slavi, Borjanu puna mreža, Sparta poslala Dinamo u LK

Autor: Sportske Net
četvrtak 31.08.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Poznato je prvih pet učesnika LE.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Arisa ubedljivo su pobedili Slovan kod kuće rezultatom 6:2 u okviru revanš meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Mreža Milana Borjana danas je bila prilično nemirna, što je njegov tim koštalo Lige Evrope. U prvom meču jeste slavio Slovan, ali svega 2:1, pa je ukupan rezultat dvomeča 7:4 za kiparski tim. 

Goleada domaćih počela je u 21. minutu preko Gomisa koji je savladao Borjana, da bi tri minuta kasnije Soke potvrdio vodstvo za 2:0. 

Delovalo je da se gosti neće predati, Strelec je postigao gol za goste u 37. minutu za smanjenje prednosti na 2:1.

Ni tu nije bilo kraja u prvom poluvremenu, Gomis je u sedmom minutu nadoknade povisio prednost na 3:1. 

U nastavku meča, nastavio je Aris tamo gde je stao. Ponovo neverovatni Gomis postiže gol za već velikih 4:1 u 51. minutu meča. 

Posle 15 minuta Majambala postiže pogodak za 5:1, a u 72. Braun stiže do sedmog gola za domaće. 

Tačku na meč stavlja Barsegjan u 88. minutu za konačnih 6:2.

Za Aris je u 79. minutu ušao srpski fudbaler i bivši igrač Partizana Slobodan Urošević, ali nije se upisao u listu strelaca. 

Zorja iz Luganska slavila je protiv Slavije 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolazak dalje, jer je tim iz Praga u prvom meču slavio 2:0. 

Još jedan preokret desio se u Pragu, Sparta je pobedila Dinamo 4:1. Iako su Zagrepčani imali 3:1 iz prvog meča kod kuće, slovački tim je uspeo da se revanšira. 

Haraslin je otvorio meč u drugom minutu za vodstvo domaćih, koje je u 24. potvrdio Serensen.Ovaj rezultat bio je aktuelan na poluvremenu. 

Panak je u 67. postavio velikih 3:0 na asistenciju Birmančevića. Utešni gol za Dinamo i za potencijalni produžetak psotigao je Baturina u 71. minutu. Međutim, heroj je svakako Olatunji koji je postigao pogodak za velikih 4:1 i prolazak Sparte. 

Šerif je slavio protiv Klasvika 2:1 i sa konačnih 3:2 prošao u grupnu fazu Lige Evrope, a tamo je i Karabag koji je igrao 1:1 sa Olimpijom i sa ukupnih 2:0 je u drugom po redu evropskom takmičenju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke