LE - Novo čudo u Leverkuzenu, Bajer u finalu, a tamo ga čeka magična Atalanta!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 09.05.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Zakazano novo finale!

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Atalante plasirali su se u finale Lige Evrope!

Vest večeri je svakako Bajer Leverkuzena koji je i večeras uspeo da izbegne poraz u nadoknadi vremena, po ko zna koji put ove sezone, te remijem 2:2 otišao u finale ukupnim rezultatom 4:2.

Atalanta je pred svojim navijačima potpuno nadigrala Marsej i rezultatom 3:0, posle 1:1 na "Velodromu" overila plasman u finale.

Bajer Leverkuzen je imao veliku prednost od 0:2 sa "Olimpika", ali je i pored toga večeras krenuo ofanzivno i stvorio je veliki broj prilika u prvom poluvremenu. Statistika kaže da je Bajer imao čak 17 udaraca ka golu u prvih 45 minuta, ali je Roma bila ta koja je na pauzu otišla sa prednošću od 0:1. 

Prvu šansu imao je Lukaku u četvrtom minutu, Kovar je bio na mestu, a onda je Palasios prvi testirao Mileta Svilara, koji je i večeras bio odličan. 

Problem za Romu desio se sredinom prvog dela kada je Spinacola morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Zalevski. Bajer je nastavio da napada, Hložek je imao novu šansu, potom je Palasios pogodio stativu, a onda je novu propustio i Frimpong. 

Kazna je usledila u finišu prvog poluvremena kada je Ta nepotrebno povukao Azmuna, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Paredes i snažnim udarcem po sredini gola pogodio za 0:1.

Bajer je nastavio da napada i na startu drugog poluvremena, Hložek se propisno ispromašivao, a Svilar je nastavio da blista pošto je u situaciju jedan na jedan zaustavio Hofmana.

Pravi šok usledio je sredinom drugog poluvremena, kada je Roma iz drugog penala uspela da dođe od 0:2. Hložek je nespretno ostavio ruku pored glave i zakačio loptu, a nakon asistencije iz VAR sobe, sudija je pokazao na belu tačku. Ponovo je loptu namestio Paredes i snažnim udarcem u levi ugao pogodio za 0:2.

Ćabi Alonso je potom uveo Patrika Šika umesto tragičara Hložeka, a sledeću šansu imao je Adli koji je gađao pored stative. 

I onda, u 83. minutu, Grimaldo je izveo korner, Svilar i Smoling se nisu sporazumeli, sudarili su se na petercu, a lopta je prošla i pogodila Manćinija i završila u mreži za 1:2. 

Roma je u finišu krenula na sve ili ništa ne bi li izborila produžetke, a iz kontre u nadoknadi malo je falilo da Šik sa gotovo polovine terena lobuje istrčalog Svilara. 

Što nije uspeo Šik, jeste Stanišić, koji je u sedmom minutu nadoknade prošao po desnoj strani i potom sjano pogodi dalji ugao za konačnih 2:2!

U drugom meču, Atalanta je pobedila Olimpik Marsej rezultatom 3:0, te nakon 1:1 na "Velodromu", overila plasman u finale. 

Gosti iz Marseja večeras se nisu ništa pitali, a Atalanta je potpuno zasluženo došla do pobede i finala. 

U 30. minutu Lukman je gađao iskosa sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača i završila u mreži za 1:0. 

Sve je bilo gotovo u 52. minutu kada je Ruđeri uneo loptu sa levog boka i potom maestralno pogodio same rašlje, u daljem uglu za 2:0. 

U poslednjim trenucima utakmice Ture je iskoristio grešku Marseja na sredini, protutnjao je po levoj strani i pogodio dalji ugao za konačnih 3:0.

Dakle, u velikom finalu 22. maja u Dablinu sastaće se Bajer Leverkuzen i Atalanta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke