LE - Megvajer Junajtedov spasilac, Tadićeva "bocka" sprečila poraz Murinjovog Fenera!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.10.2024.
23:06
Izvor: Sportske.net

Elfsborg skinuo skalp Romi.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Povezane vesti

Večeras je odigrano čak devet meča prvog kola Lige Evrope. Bilo je izuzetno zanimljivo na svim utakmicama, a posbno se izdavaja spektakl na "Dragau" gde su Porto i Mančester junjated remizirali 3:3.

U centru pažnje bio je i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić koji je golom doneo bod Fenerbahčeu protiv svog bivšeg tima Tventea.

Veliku pobedu ostvario je švedski Elfsborg koji je savladao italijanskog velikana Romu.

Porto – Mančester junajted 3:3

Silovito je Junajted započeo utakmicu na „Dragau“,  golovima Markusa Rašrforda u sedmom i Rasmusa Hojlunda poveo sa 2:0.

Ipak, usledio je odgovor domaćih koji su do 34. minuta izjednačili pogotcima veterana Pepea i mladog napadača Samua Omorodiona.

Potpuni opreokret Porta viđen je u 50. minutu kada je strelac prvog pogotka Pepe asistirao sjajnom Omorodionu za 3:2, koji je postigao svoj drugi gol protiv Junajteda večeras.

Činilo se da Junajted ne može do boda kada je kapiten Bruno Fernandeš isključen u 81. minutu, ali je heroj "crvenih đavola" večeras bio Hari Megvajer koji je u sudijskoj nadoknadi izjednačio na 3:3

Tvente – Fenerbahče 1:1

Domaćin je šokirao tim trenera Žozea Murinja i srpskog ofanzivnog veziste Dušana Tadića golom Mihaela Vlapa u 29. minutu i poveo sa 1:0.

Bod Feneru doneo je Dušan Tadić koji je iskoristio sjajnu asistenciju Sofijana Amrabata i „bockom“ obradovao Žozea Murinja.

Rendžers – Olimpik Lion 1:4

Bilo je izuzetno zanimljivo na „Ajbroksu“ gde je Lion poveo već u 10. minutu golom Malika Fofane, da bi poravnanje „policajcima“ doneo Tom Lorens četiri minuta kasnije.

Do kraja prvog dela Lion je najpre vratio prednost, a onda je udvostručio golovima kapitena Aleksandra Lakazeta.

Nastavio je Lion da „gazi“ i u drugom poluvremenu. Gosti su posle gola Malika Fofane u 55. minutu poveli sa ubedljivih 4:1.

Bešiktaš – Ajntraht 1:3

Gosti iz Frakfurta su bili dominantani na startu utakmice i svoju bolju igru kurnisali golovima Omara Marmuša iz penala u 19. i Žuniroa Dina Embibea tri minuta kasnije.

Mogao je velikan iz Istanbula da se vrati u igru do kraja prvog dela, ali je Ćiro Imobile promašio penal.

Trijumf Ajntrahta potvrdio jeAnsgar Knauf golom za 3:0 na osam minuta pre kraja susreta.

Utešni gol za Bešiktaš postigao je Artur Masuaku u sudijskoj nadoknadi.

Elfsborg – Roma 1:0

Autsajder iz Švedske došao je do vođstva u poslednjim trenucima prvog dela kaa je jedanesterac u gol pretvorio  Mihael Baidu.

PAOK – FSCB 0:1

Igralo se čak osam minuta nadoknade u prvom poluvremenu utakmice na „Tumbi“, a upravo je u poslednjim sekundama FSCB poveo golom Danijela Birligea.

Gosti su od 56. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Darisua Olarua, ali su uspeli da sačuvaju trijumf.

Atletik Bilbao – AZ Alkmar 2:0

Atletik je do trijumfa protiv AZ-a došao golovima Injakija Vilijamsa i Oihana Sanseta u 72. i 86. minutu.

Union Sent Žiloa – Bode Glimt 0:0

Plzenj – Ludogorec 0:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke