LE - Mektomini srušio snove Omoniji, moćni Trabzon "samleo kneževe"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 13.10.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Sergejevih pola sata nedovoljno za pobedu Lacija

EPA-EFE/PETER POWELL .
EPA-EFE/PETER POWELL .

Povezane vesti

Grupa E

Mančester junajted 1:0 Omonija

Real Sosijedad 3:0 Šerif

Ni "ubitačan" napad Junajteda Antoni, Fernandeš, Rašford i Ronaldo nije mogao da probije čvrstu odbranu Omonije i golmana Frensisa Uzoha u prvom poluvremenu. Domaći su imali niz šansi i u drugom delu, ali se kiparski tim herojski odbranio, sve do 93. minuta, kada je rezervista Skot Mektomini bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru, matirao Uzoha i sačuvao bodove na "Old Trafordu".

U drugom meču ove grupe Real Sosijedad bio je siguran kod kuće protiv Šerifa, a posao im je dodatno olakšao crveni karton Armela Zohurija. Napadač Aleksandar Serlot postigao jeprvi gol za Sosijdad u nadoknadi prvog poluvremena, a pobedu domaćina potvrdio je Dijego Riko na sredini drugog dela. Konačan rezultat postavio je Robert Navaro devet minuta pre kraja.

Grupa F

Lacio 2:2 Šturm Grac

Rimljani su večeras započeli utakmicu bez našeg Seregeja Milinkovića Savića i to im se obilo o glavu. Poveo je Lacio u 45. minutu golom iz penala Ćira Imobilea, ali je samo minut kasnije Lacari dobio crveni karton i zakomplikovao stvari za Sarijev tim. Šturm je iskoristio igrača više i pogotkom Vilijama Bovinga u 56. minutu stigao do izjednačenja na "Olimpiku". Milinković Savić je ušao na pola časa pre kraja. Lacio je zaigrao bolje i stigao do vođstva golom Pedra 20 minuta pre isteka 90. minuta, ali je bod gostima doneo Boving svojim drugim golom na meču u 83. minutu.

Grupa A

PSV 5:0 Cirih

Ubedljiv je večeras bio  PSV. Domaćin je u Ajndhovenu sve rešio u prvih 35 minuta. Erik GutierezDoi Verman postigli su golove u prvih 15 minu, da bi sjajno poluvreme domaćih zaokružio Ibrahim Sangare. Drugi gol Vermanau 10 minutu drugog dela zatvorio je priču na "Filips areni". Konačan rezultat postavio je Anver El Gazi.

Grupa H

Trabzon 4:0 Monako

Turski šampion pokazao je svu moć protiv Monaka i izbio na drugo mesto u ovoj grupi. Domaći su poveli minut pre isteka prvog poluvremena autogolom štopera MonakaMalange Sara. Drugo poluvreme bilo je kao iz bajke za navijače Trabzona. Vitor Ugo pogodio je za 2:0 u 48. minutu, da bi Enes Bardiu 57. i Trezege 12 minuta kasnije do vrhanapunili mrežu "kneževa".

Grupa C

Ludogorec 2:0 Helsinki

Ludogorec je bio siguran na svom terenu protiv Helsinkija i slavio golovima  Danija Gropera u prvom i Brazilca Rika u drugom poluvremenu.

Grupa D

Union Berlin 1:0 Malme

Lider Bundeslige mučio se sa Malmeom, ali je Robin Knohe iz penala minut pre kraja meča doneo pobedu domaćinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke