LE - Nezaustavljivi Lion, šok u Pireju, iznenadio i Šturm!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.11.2021.
20:45
Izvor: Sportske.net

Jedino francuski tim ima maksimalan učinak.

EPA-EFE/Juan Herrero
EPA-EFE/Juan Herrero

Povezane vesti

Lion je do četvrte pobede u četiri kola Lige Evrope došao još jednom protiv Sparte iz Praga. Prva dva gola postigao je Slimani, i to u razmaku od samo dva minuta, od 61. do 63, posle čega su domaći rutinski priveli posao kraju. U nadoknadi vremena Ekambi je trijumf učinio još ubedljivijim - 3:0.

Lion je osigurao prvo mesto u Grupi A, a ekipi iz Češke ostaje borba za drugo mesto u preostala dva kola sa Brondbijem i Rendžersom koji su večeras podelili bodove u Danskoj - 1:1.

U Grupi B je stanje na tabeli ostalo isto kao i pre ovog kola, jer su obe večerašnje utakmice završene bez pobednika. Bez Strahinje Pavlovića, Monako je igrao bez golova sa PSV-om, a a iznenadio je austrijski Šturm, osvajanjem boda u san Sebastijanu protiv Real Sosijedada, bilo je 1:1. Jančer je u 38. minutu doveo goste vu vođstvo, a izjednačenje Sosijedadu doneo je Sorlot u 53. minutu meča.

U Grupi C, Napoli je opravdao ulogu favorita protiv Legije u Varšavi, gde je posle preokreta u drugom poluvremenu slavio rezultatom 4:1. Emreli je u desetom minutu doveo Legiju u vođstvo, a na izjednačenje se čekalo do 51. minuta kada su Napolitanci iznudili penal koji je u gol pretvorio Zjelinski. U 75. minutu još jedan penal za Napoli koji je ovoga puta izveo Mertens, za preokret na 2:1. Posle toga sve je bilo lakše za italijanski tim, Lozano je četiri minuta kasnije osigurao trijumf, a Ounas je u 90. minutu postavio konačnih 4:1 za Napoli.

Bez povređenog Filipa Kostića, Ajntraht je u Pireju savladao domaći Olimpijakos sa 2:1, takođe posle preokreta. El Arabi je u 12. minutu doneo prednost Olimpijakosu, ali to vođstvo je potrajalo samo pet minuta, pošto je Kamada izjednačio na 1:1. Taj rezultat ostao je do pred sam kraj, a u nadoknadi vremena Hauge je postigao pobedonosni gol za Ajntraht.

Vest Hem je pokvario svoj učinak u Grupi H, s obzirim da je večeras protiv Genka u Belgiji bio na pragu četvrte pobede, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom - 2:2.

genk je poveo već u petom minutu golom Pejntsila, a preokret ''Čekićarima'' doneo je Benrahma, golovima u 59. i 82. minutu. Bod Belgijancima doneo je Souček autogolom u 88. minutu susreta - 2:2.

Pobednika nije bilo ni u Istanbulu, gde su Galatasaraj i Lokomotiva igrali nerešeno, 1:1. Feguli je pred kraj poluvremena doneo vođstvo Galati, a Kamano je u 73. minutu postavio konačnih 1:1.

Grupa A

Lion - Sparta 3:0
Brondbi - Rendžers 1:1

Tabela: Lion 12, Sparta 4, Rendžers 4, Brondbi 2.

Grupa B

Monako - PSV 0:0
Sosijedad - Šturm 1:1

Tabela: Monako 8, Sosijedad 6, PSV 5, Šturm 1.

Grupa C

Legija - Napoli 1:4
21:00h Lester - Spartak Moskva

Grupa D

Olimpijakos - Ajntraht 1:2
21:00h Antverpen - Fenerbahče
Grupa E

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 1:1
21:00h Marsej - Lacio
Grupa H

Genk - Vest Hem 2:2
21:00h Dinamo - Rapid

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke