LE: Porto utišao "Olimpiko" i rastužio Sergeja, Dinamo bio blizu senzacije!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.02.2022.
20:44
Izvor: Sportske.net

Atalanta i Lajpcig bez problema.

EPA-EFE/ETTORE FERRAR
EPA-EFE/ETTORE FERRAR

Povezane vesti

Fudbaleri Porta pobedili su Lacio u gostima rezultatom 1:2 i prošao u osminu finala Lige Evrope ukupnim rezultatom 3:4.

Puno uzbuđenja videli smo u prvih 45 minuta na „Olimpiku“. Lacio je bio bolji na početku utakmice. Sjajni Ćiro Imobile je postigao vodeći pogodak za „nebeskoplave“ u 18. minutu,  ali je on poništen zbog ofsajda. Samo minut kasnije Sergej Milinković-Savić sjajno je proigrao Imobilea, a ovaj ponovo zatresao mrežu rivala, ovoga puta ofsajda nije bilo, pa je domaćin poveo sa 1:0.

Imobile danas baš nije imao sreće sa ofsajdima, pa mu je još jedan gol poništen u 22. minutu. Lacio je u tim trenucima bio znatno bolji rival na terenu, a onda nesmotrena reakcija našeg Sergeja Milinkovića-Savića u svom šesnaestercu, soborio je napadača Porta Mehdija Taremija, a sudija Deniz Ajtekin posle konsultacije sa VAR-om dosudio penal za goste. Taremi je preuzeo odgovornost i pogodio za izjednačenje, igrao se 31. minut.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je defanzivac Porta Pepe posle samo dva minuta igre, ali je lopta otišla pored gola. Uzvratio je Luis Alberto, ali nije bio precizan, pa je lota posle njegovog udarca završila pored gola gostiju.

Porto je prelomio utakmicu i obezbedio osminu finala u 69. minutu, kada je strelac prvog pogotka Taremi progirao Mateusa Uribea, a ovaj šutirao neodbrranjivo i doneo svom timu prolaz dalje.

Lacio je imao priliku da se vrati u igru u 82. minutu, ali je udarac Luisa Alberta završio na prečki.

U 94. minutu Danilo Kataldi smanjuje na 2:2, ali Lacio nije imao dovoljno vremena za potpuni preokret.

Dinamo iz Zagreba pobedio je na svom terenu Sevilju 1:0, ali nije uspeo da se plasira u narednu rundu takmičenja. Sevilja je slavila ukupnim rezultatom 3:2 i tako izborila osminu finala Lige Evrope.

Prvo poluvreme meča između Dinama i Sevilje na „Maksimiru“ nije nam donelo mnogo uzbuđenja, gosti su rutinski kontrolisali utakmicu i čuvali prednost od 3:1 stečenu na svom terenu. Dinamo nije uspeo da uputi ni jedan šut ka golu rivala u prvih 45 minuta.

Sevilja je kontrolisala igru i u drugom delu meča, ali je nespretna reakcija Markosa Akunje u svom šesnaestercu zakomplikovala situaciju za goste. On je rukom intervensiao u svom kaznenom prostoru i to je bio penal za Dinamo. Siguran sa bele tačke bio je Mislav Oršić, tako je Dinamo poveo u 69. minutu.

Sjajna Atalanta je pregazila Olimpijakos u Pireju 0:3 i sa ukupnih 1:5 prošla dalje.

Atalanta je bila bolji rival u prvih 45 minuta i svoju bolju igru krunisala golom u 40. minutu. Levi bek gostiju Joakim Mele bio je strelac, a golu je prethodila loša reakcije defanzivaca domaćih. 

Ovaj gol kao da je srušio sve ambicije Olimpijakosa. U drugom poluvremenu igrao je samo gost iz Italije, a sve dileme oko pobednika meča i prolaska u osminu finala rešio je maestralni Ruslan Malinovski sjajnim golovima u 67. i 69. minutu. 

Sevilja je do kraja sačuvala prednost iz prvog meča i prošla dalje.

Nemački Red Bul slavio je kao gost protiv Real Sosijedada 1:3 i sa ukupnih  3:5 prošao u osminu finala.

Red Bul Lajpcig odigrao je sjajno u prvom poluvremenu. Gosti iz Nemačke imali su potpunu terensku inicijativu i uputili čak 11 udaraca na gol Sosijedada. Dve dobre prilike propustili su Kampl i Orban u 11. i 19. minutu. U 38. minutu golman Sosijedada Mat Rajan loše je intervenisao u svom šesnaestercu i skrivio jedanaesterac. Napadač gostiju Andre Silva preuzeo je odgovornost, ali njegov udarac maestralno brani Rajan, na lopte je natrčao igrač Lajpciga Vili Orban i postigao vodeći pogodak za svoj tim.

Ono što Andre Silva nije uradio u prvom, jeste u drugom poluvremenu. Igrao se 59. minut kada je defanzivac Lajpciga Mohamed Simakam sjajno prograo svog napadača, a Silva šutirao fenomenalno i postigao predivan gol za 0:2.

Sosijedad se vratio u igru golom Martina Zubledije u 67. minutu. Tako se vratila neizvesnost u ovaj meč.

Domaćin je u finišu krenuo na sve ili ništa, ali im to nije donelo izjednačenje i produžetke. Lajpcig je postigao itreći gol, ovoga puta sa bele tačke bio je siguran Emil Forberg u 89. minutu.

Lacio 1-2 Porto (3-4)

Dinamo 1-0 Sevilja (2-3)

Olimpijakos 0-3 Atalanta (1-5)

Real Sosijeda 1-3 Lajpcig

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke