LE: Remi u Danskoj za Zvezdu na vrhu, šou u Sevilji, Vest Hem osvojio "Maksimir"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 16.09.2021.
20:38
Izvor: Sportske.net

Betis obeležio veče u Ligi Evrope.

EPA-EFE/Henning Bagger
EPA-EFE/Henning Bagger

Povezane vesti

Fudbaleri Mitjilanda i Ludogoreca odigrali su nerešeno 1:1 u meču prvog kola grupe F Lige Evrope u kojoj se nalazi i Crvena zvezda.

U meču odigranom u Danskoj prvi do vođstva stigao je domaći tim zatresavši mrežu rivala već u trećem minutu. Strelac je bio mladi vezista Gustav Isaksen, nakon što je sjajnu akciju krunisao udarcem glavom.

Radost danskog tima trajala je sve do 32. minuta kada je Kiril Despodov izjednačio rezultat nakon srećkog odbitka.

Do kraja meča bliži pobedi bio je domaći tim, ali je odbrana gostiju odolela, što je rezultat koji odgovara Zvezdi, koja će posle pobede nad Bragom 2:1 drugo kolo dočekati sa liderske pozicije grupe F.

Najuzbudljivije bilo je u Sevilji gde je domaći Betis ostvario veliku pobedu protiv Seltika 4:3.

Gosti iz Glazgova vodili su sa 2:0 u prvih pola sata igre, a strelci su bili Albijan Ajeti u 15. i Josip Juranović u 27. minutu.

Već do poluvremena Miranda u 32. i Haunmi tri minuta kasnije izjednačili su rezultat, a u nastavku su Iglesijas u 51. i Huanmi dva minuta kasnije doneli veliki preoket zeleno-belima.

Seltik je do kraja meča samo uspeo da smanji rezultat golom Entonija Ralstona u 87. minutu.

Pobedu u ovoj grupi ostvario je i Bajer Leverkuzen koji je sa 2:1 bio bolji na svom terenu od Ferencvaroša.

Vest Hem je opravdao ulogu favorita na gostovanju Dinamu u Zagrebu pobedom od 2:0, a strelci su bili Antonio u 22. i Rajs u petom minutu nastavka igre.

"Čekićari" su se tako prvi na tabeli grupe H sa istim brojem bodova kao belgijski Genk koji je slavio protiv Rapida u Beču 1:0.

U grupi E Srbi se nisu najbolje proveli. Lacio našeg Sergeja Milinkovića-Savića poražen je na gostovanju Galatasaraju 1:0 nesrećnom intervencijom Strakoše.

Istim rezultatom dugo je zaostajala i moskovska Lokomotiva, koju vodi Marko Nikolić, ali su u finišu meča uspeli da otkinu bod Olimpiku iz Marseja.

Strelac za goste iz Francuske bio je Čengiz Under u 59. minutu, a golu je samo minut ranije prethodilo isključenje fudbalera domaćeg tima Tiknizjana. Izjednačenje Lokosima doneo je Kerk u 89. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke