LE - Rimski vojskovođa Žoze i čarobni Paulo vode Romu u novo polufinale!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 20.04.2023.
23:42
Izvor: Sportske.net

A tamo ih čeka Bajer.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Lige Evrope pošto su nakon produžetaka savladali Fejenord sa 4:1 (0:0) i ukupnim skorom od 4:2 otišli u nastavak takmičenja.

U reprizi prošlosezonskog finala Lige konferencije – prava drama. Odličan meč imao je Fejenord u prvom poluvremenu pod dirigentskom palicom veziste Orkuna Kokčua, ali do vođstva nisu mogli. Bila bi to prednost koja bi im olakšala ostatak meča jer su u prvom slavili minimalnim rezultatom. Dosta prljav meč u tom periodu. Čak pet javnih opomena u 45 minuta igre i crveni za Murinjovog pomoćnika zbog udaranja Santija Himeneza...

Posle časa utakmice, Leandro Spinacola budi „Olimpiko“ golom u potpunoj gužvi pred mrežom Bajloua. Tako se ukupni rezultat vratio na sam početak dvomeča. Gosti iz Roterdama su imali šta da kažu i u 80. minutu ogroman propust odbrane „vučice“ za asistenciju Šimanskog koji pogađa Igora Pašaa u glavu, a omaleni Brazilac matira Ruija Patrisija. Muk u Rimu.

Kada su ovakve utakmice u pitanju u timu morate imati mađioničara koji je sposoban da reši i one bezizlazne situacije. Paulo Dibala je takav i u 89. minutu magičnim dodirima kreira zemljotres u „večnom gradu“ za 2:1 i odlazak utakmice u produžetke.


To kao da je prouzrokovalo stanje šoka u redovima ekipe Arnea Slota. Fejenord nije više mogao da parira Romi. Tami Ejbraham u 101. minutu sjajno pronalazi Stefana El Šaravija čime Roma dolazi do prednosti u ukupnom skoru, a zatim Lorenco Pelegrini u 109. šalje svoj tim u još jedno evropsko polufinale.

I tako majstor Žoze Murinjo vraća Romu na mapu Starog kontinenta jer u dve vezane sezone ovaj klub igra završnicu evropskih takmičenja. Tamo ih sada čeka odlični Bajer Leverkuzen njegovog nekadašnjeg fudbalera Ćabija Alonsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke