LE - Salcburg kao Ajntraht, šok za Lajpcig!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.12.2018.
23:00
Izvor: Sportske.net

Salcburg se plasirao dalje sa perfektnim učinkom, a u Grupi B viđeno je i najveće iznenađenje večeri.

Epa/Filip Singer
Epa/Filip Singer

Povezane vesti

Grupa A
AEK Larnaka - Bajer Leverkuzen 1:5 (1:2)
Ludogorec - Cirih 1:1 (1:1)
Dalje idu Bajer i Cirih

Ubedljivom pobedom na gostovanju AEK-u iz Larnake (meč igran u Nikoziji), fudbaleri Bajer Leverkuzena overili su prvo mesto u Grupi A.

Nemački sastav i Cirih overili su plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope nakon mečeva 5. kola, ali je u poslednjem kolu odlučivano ko će biti prvi, a ko drugi na tabeli.

AEK je poveo golom Davida Katalje, ali je Bajer već do poluvremena preokrenuo rezultat, da bi u nastavku stigao do ubedljivog trijumfa. Po dva gola za "Farmaceute" postigli su Dominik Kor i Lukas Alario, a u strelce se upisao i Brazilac Paulinjo.

Cirih je remijem u Razgradu zadržao drugo mesto, a ni pobeda mu ne bi ništa značila jer je Bajer odneo tri boda sa Kipra.

Grupa B
Seltik - Salcburg 1:2 (0:0)
RB Lajpcig - Rozenborg 1:1 (0:0)
Dalje idu Salcburg i Seltik

Šampion Austrije učinio je što i Ajntraht. Pobedom nad Seltikom u Glazgovu ekipa Salcburga je završila grupnu fazu sa maksimalnim učinkom i kao prva iz Grupe B otišla u eliminacionu fazu.

Odluka o pobedniku pala je u nastavku. Gosti su za jedanaest minuta rešili pitanje pobednika golovima Munasa Dabura i Fredrika Gulbrandsena, a posebno je bio zanimljiv drugi pogodak Salcburga pošto je neodoljivo podsetio na gol Reala iz finala Lige šampiona. Golman Seltika predao je loptu protivniku u noge pa je Norvežanin samo trebalo da je ubaci u mrežu.

Duboko u nadoknadi vremena Seltik je stigao do gola sa bele tačke. Enčamu je odbranjen udarac, ali je iz popravnog pogodio i smanjio na 2:1.

U Glazgovu je viđena i teža povreda Rajana Kristija koji je teren napustio na nosilima. Videćemo koliko će odsustvovati, ali postoji verovatnoća da ne bude u stanju da ekipi pomogne na startu eliminacione faze takmičenja.

Za razliku od Salcburga drugi tim u vlasništvu kompanije Red Bul nije uspeo da se plasira u drugu rundu takmičenja. Lajpcig je vodio protiv Rozenborga od 47. minuta ali je četiri minuta pre kraja Tore Reginiusen poravnao na 1:1 i tako izbacio nemački klub iz daljeg toka takmičenja.

Grupa C
Slavija Prag - Zenit 2:0 (2:0)
Kopenhagen - Bordo 0:1 (0:0)
Dalje idu Zenit i Slavija

Slavija iz Praga obezbedila je plasman dalje pobedom nad Zenitom na domaćem terenu, tako da konačan rezultat utakmice u Kopenhagenu nije imao nikakav značaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke