LE - Savršeni Bajer Leverkuzen preko Rima do predvorja finala, remi u Marseju!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 02.05.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Strašni Leverkuzen....

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su Romu na "Olimpiku" rezultatom 2:0, dok su Olimpik Marsej i Atalanta remizirali 1:1 u prvim polufinalnim mečevima Lige Evrope. 

Roma je delovala prilično dobro na početku utakmice i domaći su imali prvu šansu u 21. minutu kada je Lukaku bio zamalo neprecizan. 

Ali, onda je na scenu stupio moćni Bajer Leverkuzen. U 23. minutu Virc je proigrao Frimponga, čiji je udarac završio tik pored stative. 

U 28. minutu, Bajer je poveo. Karsdorp je napravio veliku grešku koju je iskoristio Grimaldo i nesebično proigrao Virca, kome nije bilo teško da pogodi prazan ugao za 0:1.

U 34. minutu nova šansa za Bajer, opet je Grimaldo bio "paker", ponovo je Frimpong bio pred golom, ali je još jednom bio zamalo neprecizan. 

Do odlaska na odmor, Pelegrini je imao odličan pokušaj, ali je rezultat ostao nepromenjen. 

Leverkuzen je u nastavku spustio tempo i znao je kako da drži Romu daleko od gola, te čekao pravu šansu da ponovo napadne. I to je učinio u 73. minutu kada je Grimaldo utrčao kroz sredinu i napravio višak, u nastavku akcije Virc je poslao povratni pas, a onda je Andrik prihvatio loptu i sa 30 metara poslao u rašlje za 0:2.

Odmah posle gola došlo do ozbiljnog koškanja među igračima, ali se brzo i sve smirilo, pa je meč nastavljen uz žute kartone za Džaku, Andrika i Spinacolu. 

U nadoknadi vremena Ejbraham je propustio najbolju šansu, centimetri su ga delili da smanji na 1:2 i ostavi Romu u životu.

Leverkuzen je do kraja sačuvao svoju mrežu i tako stekao ogromnu prednost pred revanš na svom stadionu za sedam dana.

U drugom polufinalnom meču Olimpik Marsej i Atalanta, a na "Velodromu" nije bilo pobednika - 1:1. 

Atalanta je povela u 11. minutu kada je Skamaka nastavio neverovatan golgeterski niz, pogodio je sam ugao za 0:1.

Ali, Marsej se brzo vratio u meč, već u 20. minutu, kada je Kondogbija odložio do Embembe, a ovaj raspalio sa skoro 30 metara i prevario golmana preciznim udarcem za 1:1.

Marsej je do odlaska na odmor propustio najveću šansu da preokrene, posle munjevite kontre, Obamejang je šutirao levom nogom pored stative. 

U nastavku nije bilo promene rezultata, iako su po šansu na obe strane propustili Adeloma Lukman i Unahi, pa ćemo odluku o finalisti dobiti u Bergamu.

S druge strane, deluje da je Leverkuzen rešio pitanje pobednika u prvom susretu na "Olimpiku"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke