LE - Senzacija u Zagrebu, "modri" ne odustaju, Arsenal slavi i pored poraza!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 18.03.2021.
20:50
Izvor: Sportske.net

Roma i Granada prošli dalje.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Murinjo mora u produžetke, Grci umalo do preokreta na "Emirejtsu", Roma sigurna u Ukrajini, Granada nastavlja da piše svoju istoriju.  

Arsenal - Olimpijakos 0:1

"Tobdžije" su prve zapretile preko Pepea, ali njegov šut blokira odbrana gostiju. 

Grci su svoje šanse imali preko El Arabija, Leno je morao dobrano da se pomuči kako bi odbranio njegov udarac. Obamejang je ubrzo imao odličnu šansu, ali šut Gabonca odlazi preko prečke. 

U drugom delu igre, inicijativa grčkog tima. Pokušao je Fortunis, ali naravno da je El Arabi dao gol. Napadač grčkog tima pogađa u 51. minutu za vođstvo Olimpijakosa na "Emirejtsu". 

Pepe je pokušao da uzvrati, ali šut krilnog igrača "brani" Smit-Rouv. Obamejang je imao sjajnu šansu za izjednačenje, ništa od gola Arsenala. A onda i velika glupost igrača Olimpijakosa. Ba je u manje od minuta vremena dobio dva žuta kartona. Grci sa igračem manje od 82. minuta. 

Martineli i Obamejang su pokušali da izjednače, ali odlične intervencije golmana. 

Dinamo Zagreb - Totenhem 2:0

Murinjo je nastupio sa najboljim timom u Hrvatskoj, ali domaći sa boljim prilikama. 

Majer je propustio odličnu priliku, Kejn je imao najbolju priliku na drugoj strani. Šut kapitena "pevaca" brani Livaković. A onda bolja igra Dinama. 

Mislav Oršić sjajno matira Ljorisa, to je 1:0 za Dinamo u 62. minutu. Mogao je desetak minuta kasnije Moura da izjednači, ali šut Brazilca neprecizan. Došao je 82. minut i ponovo Mislav Oršić. 

Ponajbolji igrač hrvatskog kluba postiže i svoj drugi gol večeras, Dinamo izjednačuje i u ukupnom poretku - 2:0. 

Molde - Granada 2:1 

Norvežani su se sjajno borili. Imali su i sreće, defanzivac Granade Valjeho postiže komičan autogol za vođstvo Moldea u 29. minutu. 

Pre toga Kenedi je imao odlične prilike, ali Brazilac neprecizan. 

Ipak Granada učvršćuje svoju poziciju, Soldado postiže gol u 72. minutu za 1:1 i bitan gol u gostima. 

Norvežani se pak od LE opraštaju časno, Helstad pogađa za 2:1 u 90. minutu iz penala. Međutim prekasno za veliki preokret. 

Šahtjor - Roma 1:2 

Roma je još jednom pobedom učvrstila svoj put u daljoj fazi eliminacionoj fazi LE. 

Zapretili su "rudari" preko Moraeša u par prilika, Brazilac se ispromašivao. Majoralna drugoj strani nije štedeo. Odlični napadač italijanske ekipe pogađa u 48. i 72. minutu, Moraeš je kasno namestio nišanske sprave. Pogodio je u 59. minutu, ali premalo. 

Rimljani idu dalje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke