LE - Sjajno veče za Romu i Slaviju, Liverpul može i sa rezervistima!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 05.10.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Bajer Leverkuzen opet odličan.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Večeras su od 21 sat odigrane utakmice drugog kola grupne faze Lige Evrope u grupama E, F, G i H.

Najubedljivi bili su fudbaleri Slavije iz Praga koji su kod kuće demolirali moldavski Šerif rezultatom 6:0 u okviru grupe G.

Već posle sedam minuta Slavija je vodila sa 2:0 golovima Mojmira Čistila i Igoa Ogbe. Do kraja prvog dela domaći su povisli prednost autogolom Munasea Garange. U drugom delu još dva pogotka u mreži Moldavaca. U listu strelaca su se upisali  Ivan Šaranc, David Doudera i još jednom Čistil.

U drugoj utakmici iste grupe Roma je takođe bila ubedljiva i sa 4:0 slavila protiv šampiona Švajcarske Serveta.

Romelu Lukaku je doveo "vučicu" do vođstva na sredini prvog dela, a ubedljiv trijumf domaćina doneli su Lorenco Pelegrini i Andrea Beloti koji je bio dvostruki strelac u nastavku.

Liverpul je sa kombinovanim sastavom na "Enfildu" u meču grupe E bio bolji od belgijskog Uniona rezultatom 2:0. 

Prvi gol za ekipu menadžera Jirgena Klopa postigao je holandski vezista Rajan Gravenberh koji je tako upisao svoj prvenac u crvenom dresu. Potvrdu trijumfa LIverpula doneo je Diogo Žota pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

U istoj grupi Tuluz je takođe sa minimalnih 1:0 stigao do sva tri boda u duelu sa LASK Lincom. Pogodak vredan pobede Francuza postigao je čileanski defanzivac Gabriel Suazo.

Bajer Leverkuzen je nastavio sa sjajnim partijama ove sezone i slavio na gostovanju norveškom Moldeu sa 2:1 u meču grupe H. "Farmaceuti" su oba pogotka postigli u prvom delu, a strelci su bili Džeremi Frimpong i Nejtan Tela, dok je "utešni" gol za domaće delo Emila Brejvika u 90. minutu.

Karabag je u drugom meču ove grupe savladao švedskog šampiona Haken u gostima sa 1:0 pogotkom Žuninja 20 minuta pre kraja.

Viljarealu je derbiju grupe F na "El Madrigalu" bio dovoljan gol norveškog napadača Andreasa Sorlota u 36. minutu za trijumf nad Renom od 1:0, a srpski internacionalac Nemanja Matić ušao je sa klupe za goste.

Jedini meč bez golova videli smo u Haifi gde su domaći Makabi i Panatinaikos remizirali - 0:0 u drugoj utakmici iste grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke