LE - Slavija srećna napušta London, Viljareal slavio na "Maksimiru"!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 08.04.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odigrani prvi mečevi četvrtfinala Lige Evrope.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

"Tobdžije" bile pred pobedom, ali nadoknada je srećna za Slaviju. Emeri nosi dobar rezultat iz Zagreba.

Arsenal - Slavija Prag 1:1 

Bukajo Saka je bio najagliniji u kod domaćih. Englez je imao i pad u šesnaestercu Slavije već u petom minutu, ali sudija ne pokazuje na belu tačku. 

Saka je imao i odličnu šansu u 29. minutu, šut mladog Engleza odlazi tik pored stative. Kod gostiju Provod je imao dobar pokušaj iz voleja u 15. minutu, ali bez promene rezultata. Holding je imao dobar pokušaj glavom posle centaršuta, njegov pokušaj iz 39. minuta brani Kolar. 

U nastavku Arsenal nastavlja sa dobrom igrom. Vilijan u pedesetom a zatim i Lakazet u 62. minutu pogađaju sam okvir gola. Slavija je pokušala preko Borila, ali njegov šut brani Leno. U 76. minutu beležimo pokušaj Partija, minut kasnije i šut Slavije preko Sevčika, ali bez promene rezultata.

Arteta je rešio da razdmra tim, ušli su Obamejang i Pepe. Dvojac je ekspresno pokazao dobru saradnju, Gabonac je asistirao Pepeu za gol i vođstvo u 86. minutu. 

Slavija se ipak nije predala, Holes pogađa u nadoknadi za velikih 1:1 u Londonu. 

Dinamo Zagreb - Viljareal 0:1

Prvi je zapretio Dinamo preko Teofila-Katerina, njegov šut glavom iz 12. minuta ide pored stative. Pedraza je imao sjajnu šansu u 20. minutu, ali Livaković na mestu. Dinamo dolazi i do gola u 26. minutu, sjajna kontra i kombinacija Orišća i Atiemvena. Oršić i postiže gol, ali je isti ubrzo poništen zbog ofsajda saigrača. 

Livaković je imao još jednu dobru intervenciju, ovog puta protiv Morena, ali hrvatski golman nije mogao ništa u 44. minutu. Penal za špansku ekipu, Moreno ne promašuje ovakve šanse - 1:0 za goste pred odlazak na pauzu. 

Dinamo je zapretio i u drugom delu igre, Ristovski je imao dobar pokušaj, ali odbrana "žute podmornice" odlično reaguje. 

Promene rezultata do kraja meča nije bilo, španski tim ima dobru prednost pred revanš za nedelju dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke