LE - Spektakl na "Velodromu", het-trik Obamejanga za slavlje Marseja, Liverpul lako do osmine finala!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 30.11.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Bajer Leverkuzen perfeketan.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Najbolji meč u večerašnjem terminu petog kola Lige Evrope odigran je na "Velodromu".

Olimpik iz Marseja je u goleadi golom Pjer-Emerika Obamejanga iz penala u 93. minutu rezultatom 4:3 savladao Ajaks u spektakularnom meču grupe B.

Poveo je Olimpik golom Pjera-Emerika Obamejanga iz penala u devetom minutu, Brajan Brobi je izjednačio samo minut kasnije. Do kraja prvog dela po gol na obe strane. Prvo je defanzivac Marseja Šanel Mbemba pogodio za 2:1, ali je sjajni Brobi ponovo imao odgovor pet minuta kasnije.

Posle tri minuta igre u nastavku Obajeng je svojim drugim pogotkom večeras doneo novo vođstvo Marseju, a sve je delovalo sjajno po domaćina kada je Stiven Bergujs dobio crveni karton u 65. minutu, a Ajaks ostao sa desetoricom. Ipak, deset minuta pre kraja tim iz Amsterdama stigao je do gola, a postigao ga je Čuba Akpom.

U samom finišu utakmice Marsej je imao jedanaesterac koji je u veliku pobedu pretvorio Obamejang i het-trikom kompletirao feneomenalnu partiju večeras.

Standings provided by Sofascore

Liverpul je obezbedio svoje mesto u Grupi E i mesto u osmini finala pobedom nad LASK-om na "Enfildu" sa ubedljivih 4:0, a golove za Engleze postigli su Luis Dijaz, Mohamed Salah i dva Kodi Gakpo.

U istoj grupi Tuluz i Sent Žiloa odigrali su bez golova - 0:0.

Standings provided by Sofascore

Bajer Leverkuzen je došao do pete pobede u grupi H. "Farmaceuti" su kao gosti slavili protiv švedskog Hakena sa 2:0 pogocima Viktora Bonifejsa i Patrika Šika. Molde i Karabag su u istoj grupi remizirali - 2:2.

Standings provided by Sofascore

U grupi G . Servet i Roma odigrali su nerešeno 1:1, dok je Slavija iz Praga golom Muhameda Tijanija iz penala u sudijskoj nadoknadi slavila protiv Šerifa u Tirasolju sa 3:2.

Standings provided by Sofascore

U  grupi F Viljareal je sa 3:2 tri dva bio bolji od Panatinaikosa i obezbedio plasman u nokaut fazu.

Standings provided by Sofascore

Meč grupe C između Rendžersa i kiparskog Arisa završen je nerešeno 1:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke