LE - Srbi poprimili nemački mentalitet, eliminisali Benfiku! Ovo su parovi polufinala!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.04.2019.
22:56
Izvor: Sportske.net

Poznati parovi polufinala Lige Evrope. Drama samo u Frankfurtu.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Valensija - Viljareal 2:0, prvi meč 3:1

Ekipa Valensije je lakše nego što se očekivalo izborila plasman u polufinale Lige Evrope. Oni su i danas uspeli da slave protiv Viljareala koji je razočarao u ovom dvomeču.

Prvi gol na današnjem meču videli smo u 13. minutu, Latore je dobro pratio sjajnu akciju Valensije, našao se u kaznenom prostoru nakon dodavanja Guedeša i levom nogom poslao loptu u dalji ugao za 1:0.

Već na poluvremenu je bilo sve gotovo, znalo se da će Valensije proći, a to  je potvrdio Dani Pareho golom iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara, moramo napomenuti i da je imao dosta sreće jer je lopta nekoga pogodila u živom zidu i prevarila golmana gostiju.

Utakmica je igrana po jakoj kiši, pljusak je bio nekoliko puta tokom ovog meča. 

Valensija

Čelsi - Slavija Prag 4:3, prvi meč 1:0

Čelsi je nakon prvog poluvremena imao neverovatnu prednost, postigli su čak četiri gola, primili jedan, a onda opuštanje u drugom poluvremenu koje je donekle i bilo dozvoljeno. Sedam golova smo videli do 55. minuta utakmice, golovi su postizani do tog trenutka na manje od deset minuta u proseku, bilo je pravo uživanje gledati utakmicu.

Prvi je gol akcija za udžbenike, Pedro je realizator, lopta je išla kao na traci i na kraju završila u mreži, igrao se 5. minut. Četiri minut kasnije nova sjajna akcija Čelsija, Azar je prošao po levoj strani, ubacio loptu u peterac i onda komična situacija, Deli šalje loptu u svoju mrežu.

Dobru formu na ovom meču Pedro dokazuje sada asistencijom, nakon kontre proigrao je Žirua koji postaje najbolji strelac ikada u jednoj sezoni Čelsija kada su u pitanju evropska takmičenja, bio je ovo njegov deseti gol u Evropi.

Pedro

Gosti su do gola u prvom poluvremenu stigli preko Součeka nakon kornera koji je izveo Sevčik, igrao se 26. minut.

Ipak, četvrti gol za Čelsi delo je junaka prvog poluvremena, Pedra, on je dočekao loptu na drugoj stativi nakon šuta Žirua, postavio samo nogu i ubacio loptu u mrežu za velikih 4:1.

Nisu se gosti predavali, želeli su da ostave makar dobar utisak, ako ništa drugo, i uspeli su u tome. 

Igrao se 51. minut, Sevčik je opalio sa ivice kaznenog prostora, pogodio bliži ugao golmana Arizabalage za 4:2. Samo četiri minuta kasnije, isti igrač postiže novi gol, na fantastičan način, Kepa je mogao ponovo samo da izvadi loptu iz mreže. Da je Slavija postigla još jedan gol, ušlo bi se u totalnu neizvesnost, a imali su za to čitavih 40 minuta do kraja utakmice.


Napoli - Arsenal 0:1, prvi meč 0:2

Arsenal je sa dve pobede prošao u polufinale Lige Evrope, dosta lakše nego što je bilo ko očekivao imajući u vidu snagu Napolija.

Pjer Emerik Obamejang

Danas je slavio sa 1:0 golom Lakazeta na San Paolu, domaći nisu imali šanse i u drugom poluvremenu su bili prilično demoralisani, bilo im je potrebno da postignu četiri gola.

Milik je imao par šansi, kao i jedan poništen gol o kojem će biti dosta diskusije, a nakon svega toga je došao slobodan udarac za Arsenal u 36. minutu utakmice. Tada je Lakazet preuzeo sve u svoje ruke, šutirao i - pogodio.

Ajntraht - Benfika 2:0, prvi meč 2:4

Ajntraht je imao pune ruke posla. Danas su morali da jure dva gola prednosti Benfike, trener domaćina je krenuo sa srpskim trojcem potpomognut Rebićem u napadu, a od samog početka su domaći bili bolji rival.

Benfika se branila, sve do 36. minuta uspešno i onda se desio detalj oko kog će biti dosta priče. Gaćinović je šutirao, pogodio je stativu uz pomoć Vlahodimosa, lopta se odbila Kostiću koji je pogodio, sudijina zastavica je ostala nepodignuta, što je dovelo i do isključenja trenera Benfike Lagea. Kostić je bio u ofsajd poziciji, ali je sudija pokazao na centar.

Domaći su slabije krenuli u drugi deo igre, Benfika je pojačavala ritam, jedino je za Ajntraht Gaćinović imao šansu kada se sam izborio za poziciju za šut kada je lopta prohujala pored gola Vlahodimosa.

Ipak, do gola domaći stižu u 67. minutu, Sebastijan Rode je strelac, nakon što su Rebić i Jović kombinovali na ivici kaznenog prostora.

Gol koji je odveo Ajntraht u polufinale!

Domaćin se branio, Benfika je imala i stativu do kraja utakmice. Uglavnom, biće dosta priče o golu Filipa Kostića.

Inače, ovo je prvo polufinale Ajntrahta iz Frankfurta u evropskim takmičenjima još od 1980. godine.


Polufinala:

Arsenal - Valensija
Ajntraht - Čelsi

Mečevi su 2. i 9. maja.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BojanMC
Friday, 19.04.2019
11:33

Celzi ce odbraniti cast plasticnih timova, posto su siti i psg zavrsili svoje.

avatar
Devil born 1878
Thursday, 18.04.2019
23:58

Jel neko zna sta se desi ako totenhem osvoji ls, a arsenal ili celzi ligu evrope, koliko onda engleskih klubova idu u ls naredne sezone? Molim trolove da ne komentarisu, pitam ozbiljno.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 18.04.2019
23:24

Finale Eintracht-Arsenal. Celsi sa ovakom igrom nema sta da trazi.

avatar
Thursday, 18.04.2019
23:16

arsenal i čelzi će bit finale ,mada frankfurt bi mogo da iznenadi

avatar
BlueBoy84
Thursday, 18.04.2019
23:15

iZGLEDA DA CE CELZI OPET PREKO LE DO LS

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 18.04.2019
23:51

a kad je bio prvi put? Celsi je jednom preko LS dosao do LS :D

avatar
BlueBoy84
Friday, 19.04.2019
23:26

U pravu si permutovao sam , preko osvajanja LS igrali ponovo LS , a potom su osvojili LE. JOS lepse. Sada ce onda preko LE u LS

avatar
BlueBoy84
Friday, 19.04.2019
23:24

U pravu si permutovao sam , a potom su osvojili LE.

avatar
Tommy_Shelby
Thursday, 18.04.2019
23:13

Ali koliko je Aca Stojanovic neprofesionalan i pristrasan... Gleda snimak prvog gola i kaze: igraci Benfike su za ovo trazili ofsajd. Druze u ofsajdu je bio metar ali posto 3 nasa igraca igraju u Frankfurtu onda ne komentarise ofsajd. I ja simpatisem Frankfurt ali ajmo malo profesionalnije to.

avatar
Thursday, 18.04.2019
23:09

Sari je takticki nedorastao trener,postavka ekipe takticki NULA,znaci ja ne vidim sa ovim gubitnikom Sarijem kako Celzi moze da uzme LE,covek je luzer,usrace opet nesto...

avatar
Costa furce
Thursday, 18.04.2019
23:36

Jesi video prvi gol Visochanstvo
To je taj Sarriiball
Dajte vremena Sarri ce sve da dere u PL

avatar
Saturday, 20.04.2019
11:44

Covece koji Sariball svaka budala vidis da Zorzinjo ne moze da igra zadnjeg veznog u PL,decko nista ne nudi u igri osim sto dodaje loptu prvom igracu do sebe...

avatar
corona_light
Friday, 19.04.2019
00:12

bravo, puta ja garantujem da ce Ajntraht da ih otkine, bar u Nemackoj..

avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Thursday, 18.04.2019
23:09

Prosli Napoli lakse nego Bate Borisov. Svakako to nisam ocekivao, cak sam danas i odigrao x na ovom mecu, ali eto pao sam i valenciu svakako. Nebitno. Odigrali koliko je bilo potrebno, Lakazet dokazao da je igrac za velike utakmice, odbrana konacno zategnuta, lepo to izgleda sve. Onaj napaceni lik sa ovog sajta Don Karlo je i prosli put bio skriven u rupi nekoj, a i sad ce verovatno neko vreme, a tu mu je i mesto. Mislim da ce se javiti ipak da kaze nesto o golu koji je ponisten. I da, nisam siguran koliko je ona odluka sudije da ponisti gol Napoliju ispravna, da li je bilo ofsajda ili ne zaista nisam siguran, iz nekih uglova se cini kao da je bio ofsajd, a iz nekih da su bili u liniji. Sada je to svakako nebitno. Prosli smo dalje i idemo po taj trofej korak po korak. Borimo se za prve (3)4 pozicije u Ligi i u polufinalu smo LE a igramo sjajan fudbal, nesto sto pred pocetak sezone mnogi specijalci sa ovog sajta, sto urednici sto protivnicki navijaci nisu ni sanjali i nadali su se da cemo biti ocajni, ali eto razocarali smo ih. Sad protiv Crystal Palaca ozbiljno pristupiti utakmici koncentrisano i da tu napravimo iskorak ka LS. Nadam se da Ramzi nije ozbiljnije povredjen, zasluzuje bolji oprostaj od polupraznog San Paola ispunjenog zvizducima igracu koji povredjen napusta teren a potreban nam je na oba fronta. Emeri nastavlja da obavlja vhunski posao i samo napred. COYG!

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 18.04.2019
23:06

Ako Sari ne dobije otkaz Celsi bi mogao lako ispasti od Frankfurta,do sad su bili sve laki rivali,ako dobije otkaz Celsi ce proci

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 18.04.2019
23:05

Ne znam sto se cudite za Villareal. Oni se bore za opstanak u Spaniji i u losoj su formi ,a Valensija je u velikom usponu . Pogledajte im rezultate u poslenjih 10-15 utakmica ,mislim da imaju samo jedan poraz,a pobedili Real,Sevillu ,igrali u gostima protiv Barse nereseno. Celsi bez mnogo muke protiv zabavnog ali ipak slabijeg protivnika. Ajntraht muski odigrao i zasluzeno prosao dalje. Arsenal rutinski i pokazali su da su glavni kandidati za trofej .

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 18.04.2019
23:02

Yeeeees Eintraaaaaacht 💪💪💪 Samo jakooooo do osvajanja LE! Weiter so Frankfurt 💪💪💪

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 18.04.2019
23:01

Rutinski odigrano.

avatar
Kico14
Thursday, 18.04.2019
23:00

Nisam ocekivao iskreno da cemo se ovako našalit sa Napolijem al eto. Mislim da Valensiju prolazimo pa u finalu svejedno. Najkvalitetniji smo.

avatar
Marcos Alonso
Friday, 19.04.2019
00:14

cini mi se da to oslikava koliko je PL ojacala

avatar
Непобедиви
Thursday, 18.04.2019
23:00

Nisam ocekivao da cemo ovako lako da izbacimo Napoli. Svaka cast i igracima i Emeriju koji je ocigledno odlicno prostudirao Napoli i pripremio taktiku. U obe utakmice se manje-vise sve svelo na duge lopte sto se Napolija tice, a i to je resavano ili izbacivanjem lopte ili dobrod ofsajd zamkom. Idemo jos jace! COYG

avatar
Tata Messi
Thursday, 18.04.2019
22:59

Zamislite kakvu odbranu ima Celsi kad od Slavie Prag prima 3 gola.Ajntraht je realno neposteno prosao zbog gola iz ofsajda,ali mi je drago zbog Kostica,Gacinovica i Jovica sto su prosli.

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 18.04.2019
23:09

To su bili primljeni golovi kao posledica opustanja. Ali da je losa Celsijeva odbrana, losa je, tu nema polemike.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 18.04.2019
23:41

Ajntraht je neopravdano dobio crveni u prvom mecu, dosta su kvalitetniji od Benfike.

avatar
La bestia negra
Thursday, 18.04.2019
22:57

I posle ovi sto navijaju za Italijane pricaju kako Serija A treba da ima jednog predstavnika vise od Premijer lige,a Arsenal se posprdao sa Napolijem.Juve im upropastio ligu na nivou Francuske i Nemacke.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 18.04.2019
23:17

Неће joш дуго. Калчополи се опет ближи , а ми све јачи и јачи само да се домогнемо лш

avatar
Jean-Luc Picard
Friday, 19.04.2019
06:39

To je tacno, cak bih se pre kladio na nemce nego na italijane u bilo kojoj situaciji.. nesto mi nikako ne ulivaju poverenje.nisu to oni stari inter, roma, milan...