LE - Stare boljke Junajteda, sjajni Lacio, goleada u Budimpešti!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 08.09.2022.
23:06
Izvor: Sportske.net

Kompletirano prvo kolo Lige Evrope.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti


Grupa E 

Mančester Junajted - Real Sosijedad 0:1
Omonija Nikozija - Šerif Tiraspol 0:3

Ronaldo je počeo večerašnji meč, Portugalac je čak i postigao gol u 36. minutu, ali ga sudija uskoro poništava zbog ofsajd pozicije. 
Junajted se mučio u drugom delu igre, gotovo bez udarca u okvir gola, ali zato greške su tu. Sosijedad dolazi do prednosti i to iz penala posle igranja rukom Martineza. 

Mendez preciznim udarcem vara De Heu, Real vodi sa 1:0 od 59. minuta. U nastavku Junajted je napadao, ali jalovo - tek jedan šut u sam okvir gola tokom drugog dela igre.

Omonija je izgubila veoma lako od favorizovanog Šerifa. 
Gosti su došli do prednosti već u drugom minuta golom Akanbija. U drugih 45 minuta su dali još dva gola, Aitemven iz penala u 54. minutu i Diop u 76. minutu za konačnih 3:0. 

Meč je produžen dodatno jer je došlo do prekida meča zbog agresije navijača koji su u jednom momentu flašom pogodili linijskog sudiju.


Grupa F 

Lacio - Fejnord 4:2
Šturm Grac - Midtjland 1:0

Lacio je bio bez milosti na svom "Olimpiku". Rimljani su imali neverovatnu prednost od 3:0 već do 28. minuta. 

Alberto je "otvorio" Holanđane, Španac koristi asistenciju Vesina za 1:0 u 4. minutu. Samo desetak minuta kasnije Felipe Anderson udvostručuje rezultat, Bijlov je bio na streljani. Pokušali su zatim Vesino i Zakanji, brani golman tima iz Roterdama. Ipak nije mogao ništa u 28. minutu posle odbitka, Vesino na pravom mestu i to je 3:0. Alberto zatim osam minuta kasnije pogađa i prečku, neverovatna igra "lacijala". 

Fejenord je došao do daha u drugom delu igre. Imali su svoje šanse, Jahanbakš, Valemark i Timber su imali dobre šanse, ali nedovoljno za upisivanje na semaforu. Sa druge strane Vesino upisuje još jedan gol, asistencija se piše Albertu - Lacio vodi 4:0 od 63. minuta. 

Holanđani dolaze do gola, 67. minut i penal koji pravi Vesino - rezervista Himenez ga realizuje i to je 4:1. Gosti iz Roterdama dolaze do još jednog gola u završnici - Idrisi pogađa za 4:2 u 88. minutu.

Austrijski Grac već u osmom minutu dolazi do prednosti od 1:0. Emega koristi asistenciju Dantea. Imali su domaći sjajnu priliku da udvostruče prednost u 40. minutu, ali Horvat ne uspeva da iskoristi penal. Mogli su gosti da izjednače u 66. minutu, ali Drejer ne koristi odbitak.

Grupa G

Nant - Olimpijakos 2:1
Frajburg - Karabag 2:1

Francuzi su došli do prednosti u 32. minutu. Mohamed sjajno koristi pas, "kanarinci" prvi zadaju udarac večeras. Olimpijakos relativno brzo dolazi do izjendačenja, Grci su pritskali i došlo je do greške domaćina. 

Moutosaminesrećno šalje loptu u svoju mrežu i to je 1:1 u 50. minutu. "Kanarinci" dolaze ipak do tri boda - Gesand pogađa u nadoknadi za pobedu!

Frajburg je imao sjajan početak. Nemački klub je do petnaestog minuta imao prednost od 2:0. Prvo je Grifo bio siguran iz penala u sedmom minutu da bi u 15-om minutu igre Doan udvostručio prednost svog tima. 
Karabag uspeva da do kraja poluvremena smanji deficit, Vešović pogađa za 2:1 u 39. minutu. 
Mogli su gosti do izjednačenja, par odličnih šansi za Kadija, ali Fleken odlično reaguje. 


Grupa H 

Crvena zvezda - Monako 0:1* 
Ferencvaroš - Trabzon 3:2

Mađarski predstavnik je krenuo silovito, Nguen već u petom minutu donosi prednost domaćinu. Ono što je iznenadilo navijače jeste direktan crveni karton Ćiviću posle samo 16 minuta igre. 

To nije omelo mađarski klub koji u 29. minutu sa igračem manje dolazi do 2:0 preko Traorera. Trabzon je uspeo da smanji deficit golom Gomeza u 39. minutu. Mađare je nosila publika, Bardi pravi penal a Nguen dolazi do svog drugog gola večeras - sigurno realizuje najstrožiju kaznu u 44. minutu za 3:1. Kakav spektakl od prvog dela igre. 

Turci su promenili tri igrača na poluvremenu, ušli s Elmali, Jaziči i Hamšik u 46. minutu. Trabzon se nije predavao, Gomez beleži i asistenciju za Bozoka u 71. minutu - 3:2.

Šok-terapija je uspela, rezervista Jaziči pogađa za 3:3 u 87. minutu. Ipak radost turskog tima je bila kratkog daha, VAR dosuđuje ofsajd i to je poništeno izjednačenje.

Izveštaj sa "Rajka Mitića" možete pročitati OVDE. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke