LE - Veljko heroj Sparte, Betis razočarao, Ajaks ostaje u Evropi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.12.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Dosta zanimljivih mečeva večeras...

EPA-EFE/RAUL CARO
EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Grupa B

Brajton - Marsej 1:0
Ajaks - AEK 3:1

Grupa u kojoj se mnogo toga znalo pre ovog kola, jer su Marsej i Brajton bili sigurni učesnici Lige Evrope na proleće, pitanje je bilo samo ko će sa prve pozicije dalje i ko će biti treći. 

Na kraju, Brajton završava prvi posle pobede u finišu meča protiv Marseja, a Ajaks je kao domaćin savladao AEK, dovoljno za Ligu konferencija na proleće. 

Majstoriju Žoaa Pedra u pobedi Brajtona nad Marsejom pogledajte OVDE.

U drugom meču Akpom je doveo domaćina u prednost već u 5. minutu utakmice, da bi AEK izjednačio rezultat u 11. minutu utakmice preko Garsije

Tejlor je zaokružio sjajnih 20 minuta utakmice pogotkom na asistenciju Hata, a do kraja meča još jedan gol Čube Akpoma u 56. minutu. Loš šut iz dobre situacije, ali i očajna reakcija golmana gostiju.  

Mijat Gaćinović danas nije igrao za aktuelnog šampiona Grčke zbog crvenog kartona u prethodnom meču. 

Standings provided by Sofascore

Grupa C

Aris - Sparta 1:3
Betis - Rendžers 2:3

Najneizvesnija grupa večeras. Betisu je bilo potrebno da odigra makar nerešeno protiv Rendžersa, imali su taj rezultat, ali su na kraju izgubili rezultatom 2:3. Na drugoj strani velika pobeda Sparte, pa na kraju Rendžers kao prvi i Sparta kao druga idu dalje, Španci moraju da se zadovolje Ligom konferencija na proleće. 

Na stadionu "Benito Viljamarin" izuzetno zanimljivo, gosti u 10. minutu stižu do prednosti preko Sime, da bi Miranda četiri minuta kasnije izjednačio rezultat. Desers je uspeo u 20. minutu da pogodi mrežu domaćina za 1:2, ali nije se domaćin predavao i do kraja prvog poluvremena je izjednačio rezultat preko Pereza, Isko je upisao novu asistenciju. 

U nastavku Rufi u 78. minutu donosi veliku radost ekipi Rendžersa. 

Drugi meč nije bio toliko neizvestan, gosti su kao favoriti došli na Kipar i slavili pobedu. 

Kuhta je doveo goste u prednost u 4. minutu, da bi sedam minuta kasnije u strelce uspeo da se upiše i Veljko Birmančević. Srpski fudbaler je do kraja pogodio još jednom, u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena i Sparta je u tom trenutku čekala ishod duela sa "Viljamarina". 

Na kraju je i dočekala proleće u Ligi Evrope. 

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Rakov - Atalanta 0:4
Sporting - Šturm 3:0

Bilo je jasno pre početka poslednjeg kola da će Atalanta kao prva proći u narednu fazu, kao i da dalje ide i Sporting, jedino što se nije znalo jeste ko će u Ligu konferencija, a tamo ide Šturm. 

Gol razlika je na kraju odlučila, imajući u vidu da je u međusobnom skoru bilo nerešeno, a tu je Šturm bio za nijansu bolji jer je imao 4:9, za razliku od Rakova koji ima 3:10. 

Veoma loše je krenulo po Rakov koji je gubio sa 0:2 već u prvih pola sata, Muriel je doveo goste u prednost, da bi Bonfanti povisio rezultat. 

U nastavku bez golova do finiša, a onda i treći gol Atalante koji postiže Muriel, a četvrti De Ketelare. Inače, za domaće su od starta igrali Plavšić i golman Kovačević. 

Sporting je u drugom meču savladao Šturm, Gjokereš je u 39. minutu doveo domaćina u prednost, da bi na 2:0 povisio Inasio u 61. minutu. Isti igrač je postavio konačan rezultat. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke