Legendarni Hesus Navas objavio kraj karijere: "Ne mogu više"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 19.09.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

A nedavno je "rešio" Hetafe.

EPA-EFE/Manuel Lorenzo
EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Povezane vesti

Vremešni veteran Hesus Navas pokazao je klasu, donevši svojim britkim šutem trijumf Sevilji 1:0 nad Hetafeom u La Ligi.

Sa 38 godina i 21 sezonom iza sobe je svakako prevazišao mnoge svoje vršnjake po dugovečnosti na visokom nivou fudbala.

Došlo je vreme i da on objavi kraj karijere. Tokom leta se penzionisao iz dresa Španije, sad je otkrio i kad zvanično "kači kopačke o klin". Biće to 31. decembra, kad mu ističe ugovor.

"Ne mogu više da izdržim, odlučio sam. Četiri godine se nosim sa ovom situacijom, iscrpljujuće je. Bolovi postaju sve jači, koplikovano je. Posle meča ne mogu da hodan po dva, tri dana. ovih šest meseci je veliki izazov. Želeo sam da budem sa timom. Nadam se da ću uspeti, jer mi je svaki meč težak", rekao je Španac u intervjuu za "Canal Sur" radio, komentarišući bolove koje mu zadaju problemi sa kukovima.

Navas je ikona Sevilje, igravši 17 godina u dva navrata za taj tim. Između je branio boje Mančester sitija od 2013. do 2017. godine.

Za timom iz Andaluzije je osvojio osam torfeja, od kojih su najznačanije četiri Lige Evrope, odnosno Kupa Uefa, a domogao se i Superkupa Evrope, Superkupa Španije i dva Kupa kralja. U Sitiju je dizao trofej Premijer lige i dva Liga kupa.

Sa Španijom je bio deo čuvene zlatne generacije sa svetskim i evropskim zlatom oko vrata, pa je to znanje preneo na novu generaciju kroz trofej u Ligi nacija i evropske titule u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke